Prima paginăEducatie

Promovaţi după contestaţii

Dimensiune text

113 candidaţi au promovat examenul de bacalaureat după rezolvarea contestaţiilor, ridicînd procentul de promovabilitate la 49,66%. Promovabilitatea seriei curente este de 56,21%. Nici un candidat de la Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” nu a trecut examenul după contestaţii.

 

113 candidaţi care, iniţial, fuseseră declaraţi respinşi la examenul de bacalaureat au promovat examenul după rezolvarea contestaţiilor. Astfel, conform rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat afişate vineri, 13 iulie, numărul celor care au promovat examenul în judeţul Neamţ urcă de la 2.233 de candidaţi la 2.346 de candidaţi, iar procentul de promovabilitate pentru această sesiune de examen este de 49,66%, cu 2,39 de procente mai mare decît cel obţinut înainte de contestaţii. În ceea ce-i priveşte pe absolvenţii de liceu din promoţia 2012, aceştia au obţinut un procent de promovabilitate mult mai bun decît colegii lor de anul trecut, de 56,21%.

În urma contestaţiilor, cea mai mare creştere s-a înregistrat la nivelul notelor cuprinse între 6 şi 6,99, unde au fost 93 de cazuri, iar în ceea ce priveşte numărul notelor cuprinse între 9 şi 10 s-au înregistrat 25 astfel de situaţii. O singură teză a primit, după recorectare, nota 10. Doar în patru situaţii s-au înregistrat diferenţe mai mari de 1,5 puncte între notele acordate iniţial şi cele de după contestaţii, iar în cazul unei singure teze diferenţa a fost de două puncte. „Se pare că am fost exigenţi la corectare, dar, spre deosebire de anii anteriori, nu au fost situaţii în care să se înregistreze diferenţe mari de notare, ceea ce dovedeşte profesionalismul cu care au abordat colegii noştri examenul. Două dintre tezele cu diferenţe de 1,5 puncte au fost la limba română, iar două lucrări aflate în aceeaşi situaţie au fost la istorie, discipline la care interpretările pot fi mai subiective„, a spus inspectorul şcolar general Liliana Georgescu, preşedinta Comisiei judeţene pentru examenul de bacalaureat.

Nici un candidat de la Grupul Școlar Agricol „Ion Ionescu de la Brad” nu a reuşit să promoveze examenul nici după contestaţii, iar de la Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Grupul Școlar „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ, unităţi aflate pe ultimele locuri în clasamentul realizat în funcţie de promovabilitate, candidaţii care au reuşit să promoveze după contestaţii pot fi număraţi pe degete.

În ceea ce priveşte vîrful clasamentului ordinea rămîne aceeaşi. Colegiul Naţional „Petru Rareş” a obţinut cea mai mare promovabilitate, urmat de Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” şi de Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, la egalitate cu Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Tîrgu Neamţ.

 

Centru de pregătire pentru restanţieri
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a solicitat tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să facă un raport de analiză a examenelor naţionale din judeţ, pe care să-l prezinte la întîlnirea stabilită pentru sfîrşitul săptămînii viitoare. Odată cu raportul, ministrul Educaţiei aşteaptă din fiecare judeţ şi un plan de măsuri, pe termen scurt, mediu şi lung pentru îndreptarea situaţiei. „Nu am definitivat încă planul de măsuri în totalitate, dar, cu siguranţă, vom înfiinţa centre de pregătire pentru candidaţii care nu au promovat examenul. La Roman va funcţiona un singur centru, la care se va face pregătire la matematică şi la limba română, acestea fiind cele două discipline la care cei mai mulţi dintre candidaţi au ratat examenul de bacalaureat. Locul unde va funcţiona centrul şi orarul de pregătire vor fi anunţate în cursul săptămînii viitoare„, a spus inspectorul şcolar general adjunct Liliana Georgescu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0