Prima paginăActualitateNeamt

Promoţiile la control

Dimensiune text

Nici promoţiile nu au scăpat de verificările Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Neamţ. Şi la acest capitol, neregulile au fost prezente.

La începutul lunii august, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, promoţionale etc) la nivelul judeţului Neamţ. Au fost cuprinşi în acţiunea de verificare nouă operatori economici, iar la şapte dintre ei s-au constatat abateri, toţi operatorii economici verificaţi desfăşurând reduceri de preţ sub forma promoţiilor.

Cu privire la vânzările promoţionale practicate de operatori economici fără afişarea condiţiilor promoţiei, s-au constatat patru astfel de cazuri. Operatorii economici fie nu informau cumpărătorii asupra perioadei promoţiei, fie nu precizau faptul că promoţia este valabilă în limita stocului disponibil, fie nu informau consumatorii asupra reducerilor de preţ practicate, asupra datei la care încetează oferta sau asupra faptului că oferta specială se referă doar la stocul de bunuri existent în unitate.

În ceea ce priveşte nerespectarea condiţiilor privind indicarea preţurilor, s-au constatat trei situaţii în care procentul de reducere ori nu era cel real, ori pe etichetă erau afişate doar preţul vechi şi procentul de reducere, fără afişarea preţului nou.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate şase avertismente şi o amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei. De asemenea, au fost dispuse termene de remediere a deficienţelor constatate, în toate cazurile.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Neamţ recomandă consumatorilor să verifice dacă reducerea de preturi anunţată este identică celei reale, apelând la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, precum şi dacă preţul afişat este cel facturat.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0