Prima paginăSocialEducatie

Proiectul Școlii nr. 1 primeşte sprijinul comunităţii

Dimensiune text

Copiii cu cerinţe educaţionale speciale din cadrul proiectului „Diferiţi, dar egali”, au fost invitaţii Casei Chianti.

Cei 24 de copii cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează centrul înfiinţat special pentru ei la Școala „Vasile Alecsandri” au fost marţi, 3 decembrie, invitaţii Casei Chianti, din Roman. Invitaţia a venit în contextul în care 3 decembrie este Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Copiii au luat prânzul în salonul special amenajat, s-au bucurat de tort şi de artificii, apoi au petrecut timp de două ore în sala de joacă, în compania clovnilor şi a personajelor din desene animate.

„Ceea ce am realizat noi astăzi se doreşte a fi un îndemn adresat comunităţii pentru a fi alături de noi în cadrul proiectului «Diferiţi, dar egali», care este implementat de şcoala noastră, astfel încât proiectul să poată continua şi după finanţarea pe care o avem în acest moment. Am dorit să le oferim copiilor posibilitatea de a ieşi, pentru câteva ore, din cadrul lor obişnuit, cu lecţii şi activităţi educative. Am dori să le oferim copiilor noştri posibilitatea ca, o dată pe lună, să aibă parte de o astfel de ieşire, fapt care i-ar ajuta foarte mult în dezvoltare”, a spus Georgiana Rachieru, coordonatoarea activităţii din centru.chianti2

Școala „Vasile Alecsandri” este singura şcoală din oraş în care este înfiinţat un centru destinat special copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Proiectul „Diferiţi, dar egali” a debutat în luna noiembrie a acestui an şi beneficiază de o finanţare de 5.000 de euro, prin câştigarea concursului de proiecte Raiffeisein Comunităţi, ediţia 2013. Programul este de tip after school, pentru 24 de elevi din clasele I-VI.  Copiii, toţi elevi ai Școlii «Vasile Alecsandri», rămân în centru după ore, primesc masa de prânz, după care participă la activităţi specifice. Activităţile sunt realizate cu ajutorul profesorilor de sprijin, dar şi al profesorilor şi învăţătorilor din şcoală, care lucrează în regim de voluntariat.

COMENTARII

WORDPRESS: 0