Proiectul „O lume fără frică”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

HomeSocial

Proiectul „O lume fără frică”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

 

Vineri, 14 februarie, la Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman s-a finalizat activitatea din cadrul proiectului național ,,O lume fără frică”, lansat de organizația „Salvați Copiii” și Kubis. Activitatea face parte din proiectul „O lume fără frică”, un proiect „Salvaţi Copiii” împotriva cyberbullying-ului, în condițiile în care bullying-ul şi varianta sa modernă, cyberbullying-ul, constituie realităţi ale mediului şcolar.

În săptămâna, 10 – 14 februarie, elevii liceului au vizionat mesajele de la susținătorii proiectului. La activitatea de vineri au participat 112 elevi și șapte cadre didactice – elevii claselor a IX-a A, a IX-a E, a IX-a H, a XII-a B, alături de conducerea școlii, director Ana-Maria Zăloagă și director adjunct Cristinica Sava, alături de profesorii Carmen Grădinaru, Vasile Dima, Alexandra Ivanciu, Cristina Dima și Valentin Stanciu.

Activitatea s-a desfășurat în cantina liceului, unde elevii au vizionat filmulețe în care li s-a explicat că Internetul le oferă în fiecare zi și părțile sale bune și cele rele. La fiecare click, au parte de ambele lumi, dar, uneori, partea negativă îi afectează mai mult decât și-ar dori.

„Elevilor li s-a explicat termenul de cyberbullying și că acesta este un fenomen ce crește de la o zi la alta, din pricina căruia suferă cei mai vulnerabili dintre ei, copiii. În astfel de situații, au fost sfătuiți să nu se izoleze, să nu le fie frică și să spună tot ce li s-a întâmplat unei persoane apropiate lor. Atunci când copiii și tinerii trec prin astfel de situații, au nevoie de un spațiu sigur, unde să primească ajutor și înțelegere, iar cei de la «Salvați Copiii» îl pun la dispoziție prin programul Ora de Net și noua campanile „O lume fără frică», pe site-ul www.farafrica.ro. În final, au avut loc dezbateri și nu au întârziat să apară și mesajele lor de încurajare”, a precizat profesor Carmen Grădinaru.

„Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric și Daragiu Alex: AlpacaLegion ne ajută să creăm un loc unde cyberbullying-ul nu există, ne ajută să construim «O lume fără frică». Dacă și tu crezi în ea, vino alături de noi pe www.farafrica.ro, unde poți afla experiențele celor cinci ajutoare de nădejde ale campaniei noastre și poți încuraja copiii care se confruntă cu situații dificile în mediul online”, este mesajul transmis de organizatori.

„De câte ori simți că ești cyberbullied, noi suntem aici pentru a te ajuta. Copiii, care sunt victime ale acestui tip de comportament din partea colegilor, nu au mereu soluţii de a ieşi din această situaţie şi nici nu ştiu cum să ceară ajutor. De aceea, Asociaţia «Salvaţi copiii» a lansat proiectul «O lume fără frică» şi a găsit susţinători de marcă pentru a-l populariza în rândul copiilor români. Orice trimiți, poză sau orice interacțiune care te ofensează merită discutată. Împreună învățăm cum să fim fără frică pe internet”, este îndemnul pentru toţi copiii.

Mesajul final de la Kubis și Salvați Copiii: „Încurajare cu încurajare creștem o lume fără frică, iar dacă și tu vrei să ajuți, hai pe www.farafrica.ro”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0