Proiectul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, evaluat în Protopopiatul Roman

HomeReligie

Proiectul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, evaluat în Protopopiatul Roman

 

Miercuri, 15 martie, la Școala „Mihai Eminescu” din Roman a avut loc evaluarea proiectelor catehetice înscrise în concursul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii”, concurs care face parte dintre manifestările culturale programate cu prilejul „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și al Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, din Patriarhia Română.

La iniţiativa Biroului de catehizare, coordonat de părintele inspector eparhial Daniel-Ionel Marari, având sprijinul părintelui protoiereu al Protopopiatului Roman, Dragoș-Alexandru Munteanu, şi implicarea preoptului Petronel-Gheorghiță Ciocan, responsabil cu activitatea catehetică în cadrul Protoieriei Roman, a avut loc evaluarea proiectelor înscrise în concursul patriarhal. Scopul întâlnirii a fost acela de a fi prezentate și evaluate proiectele derulate. Pe lângă analizarea proiectelor desfăşurate, au fost vizionate şi filmuleţe în care s-a prezentat activitatea unor parohii etalon din cadrul Protopopiatului Roman.

La concursul de creație au participat șapte parohii: Parohia Ghidion, Parohia Todireni, Parohia Horia, Parohia Secuieni I, Parohia Icușești, Parohia Stejaru şi Parohia Chicerea, fiind implicați peste 200 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, realizând icoane, eseuri, poezii și filme. S-au evidențiat astfel copiii: Alexandru Stan, locul I, de la Parohia Ghidion, Marian Matieș, locul al II-lea, de la Parohia Horia, și Alexandra Melinte, locul al III-lea, de la Parohia Icușești. Mențiune a primit Elena Macsim, de la Parohia Todireni.

„Părintele protoiereu Dragoș-Alexandru Munteanu a mulțumit doamnei director Mihaela-Cristina Rusu și directorului adjunct preot Alexandru Lezeu, de la Școala Gimnazială «Mihai Eminescu», pentru buna desfășurare a evaluării proiectelor, profesorilor evaluatori – (Ana-Maria Băietanu, profesor de limba și literatura română, Dan Radu Popescu, profesor de artă plastică), preoților și copiilor pentru implicarea lor în aceste proiecte adresate lor, atât cultural-catehetice, cât şi social-filantropice, îndemnându-i în acelaşi timp să intensifice şi să dinamizeze activităţile pe care le desfăşoară «cu timp şi fără timp» în parohiile lor”, precizează un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0