Prima paginăNeamt

Proiectil la temelia gardului

Dimensiune text

Un bărbat din Teţcani, comuna Gherăeşti, a dat peste o relicvă din al doilea război mondial, în timp ce săpa temelia pentru un gard.

 

Evenimentul a avut loc, joi, 21 iunie. La ora 13.58, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată de Adrian F., în vîrstă de 41 de ani, care a spus că a găsit un element de muniţie.
Echipa pirotehnică s-a deplasat la faţa locului pentru asanarea elementului. La Teţcani, reprezentanţii ISU Neamţ au găsit o lovitură de aruncător calibru 120 de milimetri.
Pirotehniştii militari au ridicat elementul de muniţie în condiţii de siguranţă şi au cercetat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.
Atunci cînd sînt descoperite elemente de muniţie neexplodate, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri pentru a preveni producerea unor evenimente tragice. Astfel: nu le atingeţi, nu le loviţi sau mişcaţi, nu le introduceţi în foc, nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente, nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente şi nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi. În zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri. Anunţaţi evenimentul la numărul de telefon 112!„, a explicat căpitan Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al ISU Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0