Prima paginăActualitate

Proiectil descoperit în urma unor săpături pe strada Islazului

Proiectil descoperit în urma unor săpături pe strada Islazului

Dimensiune text

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț a fost solicitată luni, 10 mai, prin apel la 112, să intervină pentru asanarea unui element de muniție descoperit pe strada Islazului, din municipiul Roman.

Conform ISU Neamț, pe timpul executării unor lucrări de săpături pentru branșarea la rețeaua de electricitate, un bărbat de 33 de ani a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 105 milimetri.

„Pirotehnicienii din cadrul ISU Neamț s-au deplasat la locul solicitării cu autospeciala pirotehnică din dotare. Aceștia, cu ajutorul detectorului de metale, au verificat zona în care a fost găsit proiectilul, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, nemaifiind descoperite alte elemente de muniție. Muniția, ce provine din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat, pentru a fi ulterior distrusă”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0