HomeNeamt

Proiectele europene au crescut nivelul de trai al inspectorilor școlari

Conform declarațiilor de avere, inspectorii școlari au cîștigat mai bine ca manageri de proiect decît din salariul de la ISJ. Implementarea unor proiecte europene în învățămînt a adus cîștiguri între 35.000 și 140.000 de lei membrilor echipei din ISJ.

 

Implicarea în proiecte europene înseamnă multă muncă, o șansă de a schimba cariere sau fața comunității și, nu în ultimul rînd, bani. Bani pentru investiții, bani pentru susținerea activităților propuse în proiect și, nu în ultimul rînd, sume importante pentru cei care se implică în această activitate. Afirmația poate fi susținută cu succes de inspectorii școlari care, în 2012, s-au implicat în diverse proiecte și care au cîștigat din aceste activități sume care le depășesc cu mult pe cele realizate din salarii.

Conform declarației de avere completate în 2012, fostul inspector școlar general Luminița Vîrlan a cîștigat ca manager de proiecte 79.332 lei, aproape de trei ori cît a cîștigat într-un an din salariu, adică suma de 29.968 de lei.
Elena Preda, inspector pentru specialitatea istorie, a cîștigat ca profesor și ca inspector școlar 18.444 lei, în timp ce ca asistent coordonator formare regională în proiectul Compass a cîștigat aproape dublu: 35.000 de lei.
Inspectorul pentru matematică Camelia Neța a cîștigat din salariu 28.495 de lei, iar din cele șase proiecte în care a fost implicată, ca expert pe termen lung și expert pe termen scurt, în proiecte derulate de Ministerul Educației și inspectoratul școlar, a adunat 67.405 lei.
Fostul inspector școlar general adjunct Vasile Munteanu a cîștigat din salarii 33.368 de lei, iar pentru activitatea desfășurată în diverse proiecte implementate de inspectoratul școlar a primit 43.708 lei.
Liliana Georgescu, deasemeni fost inspector școlar general adjunct, a primit pentru implicarea în proiecte europene 140.000 de lei, echivalentul a aproape cinci ani de muncă la inspectoratul școlar.
Conform declarației sale de avere, veniturile sale anuale din salariu se ridică la 30.300 de lei. Maria Ghiniță, inspector pentru proiecte și programe comunitare, a primit ca salariu de la inspectoratul școlar 32.860 de lei, iar pentru implicarea sa în proiecte POSDRU – 69.159 de lei.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • gheorghe 10 ani ago

  Bravo!! Si asta in timp ce procentul de promovabilitate la Bacalaureat scade an de an!

 • fraier 10 ani ago

  Iar cei de jos care au dus greul au primit doar…puncte!!!
  Isi duc traiul cu 1.200 lunar, dar…au satisfactii morale!!!
  hahaha…..

  • si eu! 10 ani ago

   am facut parte din toate grupurile lor tinta. ne obliga sa strangem 90 de puncte in 5 ani.

 • cetateanul romascan 10 ani ago

  Si cu ce s-a imbunatatit educatia ??!Despre invatatura stim dupa rezultatele de la bacalaureat !!.