Proiectele de investiții ale județului Neamț, prezentate la cea de-a XXVII-a ediție a Forumului Economic din Krynica, Polonia

Proiectele de investiții ale județului Neamț, prezentate la cea de-a XXVII-a ediție a Forumului Economic din Krynica, Polonia

Dimensiune text

 

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat, în perioada 5-7 septembrie, la Forumul Economic din Krynica, Polonia. Evenimentul a fost unul de amploare, fiind unul dintre cele mai reprezentative în domeniu din Europa, la care au luat parte peste 3.000 de participanți din 60 de țări, informează un comunicat al Consiliului Județean Neamț.

„Mă bucur că am ales să particip la acest Forum Economic, deoarece am reușit să deschid dialoguri ce mă vor ajuta să identific parteneri și să dezvolt relații solide în cadrul cărora să exploatăm la maxim potențialul investițional al județului nostru. Unul dintre cele mai importante evenimente în domeniul economic din Europa, Forumul a beneficiat de prezența președintelui Republicii Polonia, Andrzej Duda, de cea a președintelui Georgiei, Giorgi Margvelashvili, și a lui Gjorge Ivanov, președintele Republicii Macedonia. În contextul actual, când interesele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie armonizate mai mult decât oricând, astfel de reuniuni sunt absolut necesare. Premisele dezvoltării economice ale României, ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și, implicit, ale județului nostru sunt strâns legate de cele ale Uniunii Europene, iar direcția de urmat trebuie să fie una comună, pentru a ne dezvolta într-adevăr durabil și sustenabil. Am profitat de acest prilej pentru a participa la mai multe sesiuni de informare și conferințe, în care le-am prezentat participanților oferta investițională a județului Neamț și potențialul acestuia din punct de vedere al investițiilor. Am susținut în cadrul conferinței despre potențialul industriei creative și culturale, o prezentare a județului Neamț din această perspectivă, cu accent pe proiectul Consiliului Județean Neamț privind construcția Ținutului Creangă, un parc tematic de mari dimensiuni care să recreeze atmosfera din poveștile și povestirile autorului, iar în cadrul conferinței în domeniul turismului am prezentat proiectele Consiliului Județean Neamț în acest sector, cum ar fi cel al Stațiunii de Schi Durău, Parcul «Cetate» și Ștrandul Orașului Tîrgu Neamț, cât și despre proiectul Stațiunea Băile Oglinzi. M-a bucurat entuziasmul și încrederea cu care au fost primite aceste proiecte și, mai ales, interesul pe care am reușit să îl stârnesc față de ele celor prezenți”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Pe parcursul celor trei zile de Forum s-au derulat cinci sesiuni plenare și aproximativ 150 de discuții și mese rotunde pe diverse teme de actualitate.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0