Proiecte multe, bani puțini pentru comuna Săbăoani

Încetarea finanțării lucrărilor de construcție a grădiniței din Săbăoani a întîrziat finalizarea unității școlare.

 

 

„Construirea unei grădinițe este necesară pentru copiii din Săbăoani, întrucît aceștia își desfășoară activitatea într-o clădire veche, improprie. Lucrările au fost întrerupte ca urmare a întreruperii finanțării. Pentru finalizarea lucrărilor ne-ar mai trebui 700.000 lei”, a declarat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani. Lucrările de construcție au fost începute în 26 martie 2008, de Contact Steel SRL Roman, și trebuiau încheiate, conform contractului, la 26 decembrie 2008. Dacă Guvernul va asigura fondurile necesare continuării lucrărilor, administrația locală va înființa în cadrul grădiniței și un centru de tip „after-school”.

În vederea întreținerii drumurilor publice, autoritățile publice vor achiziționa un utilaj. „După sărbătorile pascale, vom achiziționa un buldoexcavator nou. Avem cîteva drumuri nou înființate, care nu sînt asfaltate, și necesită lucrări de profilare. Avem un utilaj vechi, luat la mîna a doua, care este ineficient, motiv pentru care eram nevoiți să plătim serviciile unei firme pentru lucrările pe care le efectuam în comună”, a precizat primarul comunei Săbăoani.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Pe lista investițiilor s-au aflat și modernizarea pieței agroalimentare din Săbăoani, realizată din încasările făcute de la comercianți. Deși lista proiectelor comunei Săbăoani este mare, lipsa unui buget pe măsură a făcut imposibilă finalizarea acestora. „De 12 ani de cînd sînt primar, în acest an sînt cei mai puțini bani la buget pe care i-a avut comuna Săbăoani”, a spus primarul Valeria Dascălu.

Din cei 10.600 de locuitori ai comunei Săbăoani, 4.000 sînt plecați la muncă în străinătate. Noile construcții au însemnat înființarea de străzi și cartiere noi. În 12 ani au fost construite, pe întreg teritoriul comunei, 1.280 de case noi, cu o medie de 110 pe an.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • eu 6 ani

    Sa va spun de ce mai este nevoie in Sabaoani : de locuri de munca ! Daca ati reusi sa atrageti investitori straini, romani sau chiar din Sabaoani, sa le creati cateva facilitati (scutiri de taxe/impozite,drumuri asfaltate pentru acces, facilitati pt acces la apa, canalizare, curent, gaze).
    Sunt foarte multi sabaoneni care au facut scoli de meserii profesionale, licee, facultati si pleaca din comuna in alte orase sau in alte tari, pentru ca aici nu au un loc de munca, daca ar fi avut ar fi ramas si ei acasa.