HomeActualitateNeamt

Proiecte derulate de AJOFM Neamț pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă

Daniel Chirilă, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Neamţ, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate vineri, 13 noiembrie, la Roman, câteva dintre activităţile instituţiei pe care o conduce.

„Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane se va finaliza la 31 decembrie. Până la această dată se vor încheia toate proiectele contractate. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ a implementat cu succes o serie de proiecte. Am implementat şapte proiecte europene, dintre care cinci sunt pe Axa 5, cu adresabilitate directă şomerilor din judeţul Neamţ. Ca instituţie publică, nu mai suntem singurul actor pe acest domeniu. Ne-am orientat spre proiecte care se adresează direct cetăţenilor. Există multe firme, ONG-uri care implementează proiecte europene şi oferă servicii pe piaţa muncii. Suntem într-o piaţă concurenţială şi trebuie să ne menţinem pe o poziţie de lideri. Ne dorim să oferim servicii de calitate la standarde înalte”, a precizat Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamţ.

Proiectul START (Servicii, Tehnici şi Activităţi de Reorientare şi Training) este unul dintre cele cinci proiecte derulate de AJOFM Neamţ. În cadrul proiectului START s-au desfăşurat 17 cursuri de calificare, cu 238 de participanţi, în urma cărora au fost angajate 29 de persoane. Pentru derularea proiectului „Parteneriat pentru ocupare în regiunile Bucureşti – Ilfov, Nord – Est şi Sud – Est”, AJOFM a avut ca parteneri Fundaţia „Motivation”. „În cadrul acestui proiect, instituţia noastră a făcut partea de formare profesională în regiunea Nord-Est. Am organizat nouă cursuri, cu 174 de persoane participante şi avem 30 de persoane angajate. Proiectul mai are două săptămâni de derulare”, a explicat directorul AJOFM Neamţ.

Pentru derularea proiectului „Fii activ în oraşul tău”, AJOFM Neamţ a avut ca partener AJOFM Bihor. În acest proiect, instituţia nemţeană a organizat 14 cursuri de formare, la care au participat 375 de persoane şi au fost angajate 94 de persoane. În cadrul proiectul „Măsuri active integrate pentru şomerii din regiunile Nord-Est şi Sud-Est”, de sustenabilitate a turismului, AJOFM Neamţ a organizat 13 cursuri, la care au participat 82 de şomeri şi au fost angajate 60 de persoane. Acest proiect se va derula până pe 30 noiembrie. Cel de-al cincilea proiect derulat a fost „Professio – Programe integrate pentru persoanele şomere de lungă durată şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Nord Est şi Sud Muntenia”.

Despre proiectul „Fii activ la orice vârstă” a vorbit Elena Chirilă, purtătorul de cuvânt al AJOFM. „Acest proiect este implementat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Publicul ţintă al acestui proiect este format din persoanele peste 55 de ani, dar el se adresează şi angajatorilor. Acest proiect se doreşte o conştientizare atât a angajatorilor de a încadra în muncă peste 45 de ani, cât şi persoanelor aflate la această vârstă de a îmbătrâni activ”, a spus Elena Chirilă.

AJOFM Neamţ are în evidenţă, a spus directorul instituţiei, o ofertă de locuri de muncă sezoniere în agricultură pentru anul 2016, în Portugalia, pentru care selecţia se va face la Roman. Oferta de muncă în Portugalia este de muncitor necalificat în agricultură la culesul zmeurei şi cuprinde 400 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări. Cele trei firme portugheze oferă contracte de muncă de cel puţin două luni, începând cu luna februarie sau martie 2016. Cazarea este asigurată de către angajator. Acesta va mai asigura plata transportului dus/întors în Portugalia, urmând ca din primele salarii ale angajaţilor să-şi deducă cheltuielile de deplasare. Se caută persoane cu experienţă în agricultură, fără antecedente penale şi care au cunoştinţe de bază de limbă engleză sau spaniolă. Această ofertă de muncă se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani. Oferta are valabilitate până la data de 21 decembrie 2015.

Comentarii

WORDPRESS: 0