HomeSocial

Proiecte de milioane de lei pentru şomeri

AJOFM Neamţ a câştigat proiecte cu finanţare nerambursabilă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ a câştigat opt proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru implementarea unor măsuri active sau pentru derularea unor cursuri pentru reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor. În trei dintre proiectele câştigate, cererea de finanţare a fost depusă de AJOFM Neamţ, iar în alte cinci cazuri AJOFM Neamţ este partener de asociere cu alte instituţii din ţară.

Un proiect de 3,6 milioane de lei, care se va desfăşura în judeţele Neamţ, Suceava şi Constanţa, îi va învăţa pe şomeri meserii din domeniul turismului. Pentru judeţul Neamţ sunt alocaţi aproximativ 1,1 milioane de lei.

Proiectul START este în valoare de 2,1 milioane de lei şi este un proiect de tip grant, care se va derula în parteneriat cu alte instituţii. În Neamţ se vor desfăşura cursuri pentru meserii precum mecanic sau tinichigiu auto, iar valoarea din proiect alocată judeţului nostru este de 1,3 milioane de lei. Proiectul FOCUS va da o şansă şomerilor din mediul rural, inclusiv prin cursuri de limbi străine, pentru a da o şansă şomerilor să obţină un loc de muncă în afara ţării. Valoarea proiectului, la nivelul judeţului, este de 1,1 miloane de lei – mai bine de jumătate din valoarea totală – şi se va derula prin centre organizate la Săbăoani, Hangu şi Vânători.

Proiectul FACTOR a fost iniţiat de AJOFM Bihor. Valoarea totală a proiectului este de 13 milioane de lei, iar AJOFM Neamţ îi vor reveni 2,6 milioane de lei, bani ce vor fi utilizaţi pentru şomerii din mediul urban.

Proiectul PROFESSIO – pentru şomerii care caută de mult timp un loc de muncă, un alt proiect al fundaţiei Motivation România şi un proiect al Junior Business Club Covasna sunt alte trei parteneriate pe care AJOFM Neamţ le va derula anul acesta şi care vor însemna sute de mii de lei atraşi în Neamţ. Al patrulea proiect este desfăşurat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, vizează integrarea sistemului informatic, iar judeţul Neamţ este judeţ pilot. „Noi am muncit toată vara trecută, iar acum se văd rezultatele. Mai avem alte două proiecte pe lista de aşteptare, pentru care sperăm să primim finanţare. Fiecare proiect va fi prezentat şi promovat în presă la timpul potrivit, pentru ca informaţia să ajungă la cei care au nevoie de ajutor din partea noastră. Ne dorim ca aceste proiecte să îi ajute pe şomeri în reintegrarea lor pe piaţa muncii”, a afirmat Daniel Chirilă, directorul executiv al AJOFM Neamţ.