HomeNeamt

Proiecte cu bani de la Consiliul Județean

52 de asocieții și ONG-uri se bat pentru 500.000 lei, finanțare nerambursabilă de la CJ Neamț. Suma maximă ce poate fi primită de o singură entitate este de 20.000 lei.

 

 

Asociațiile, organizațiile non-guvernamentale și fundațiile din județ pot desfășura în acest an proiecte cu finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Neamț.

În fiecare an, Consiliul Județean Neamț acordă finanțări nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general. Domeniile de intervenție selectate sînt cultură și religie, servicii sociale, activități sportive și de tineret. Suma totală alocată pentru program în anul 2012 este de 500.000 lei, fiecare asociație avînd un plafon maxim de 20.000 lei. Din acești bani, 200.000 de lei sînt repartizați pentru cultură și religie, 150.000 de lei pentru asistență socială și 150.000 de lei pentru activități sportive și de tineret.

Acces la aceste fonduri poate avea orice persoană fizică sau persoană juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit sau de cult religios recunoscut conform legii, care dorește să sprijine realizarea unor obiective de interes public general, regional sau local.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Pînă acum, 52 de organizații și asociații din tot județul au depus cereri de finanțare la Consiliul Județean. 25 dintre proiecte sînt din domeniul cultură și religie, 11 proiecte vizează serviciile sociale, iar 16 proiecte sînt pe domeniul sport și tineret.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Neamț, repartizarea sumelor se face prin comisia de evaluare formata din cinci membri desemnati prin dispoziție a președintelui instituției, conform unei grile de evaluare. Comunicările către ONG-uri vor fi realizate în termen de 30 de zile, cel mai tîrziu pînă pe 2 mai.

În 2011, 23 de ONG-uri din Neamț au derulat proiecte cu bani de la Consiliul Județean, dintre care trei din Roman. Suma totală pentru astfel de proiecte a fost, anul trecut, de 637.000 lei.


Comentarii

WORDPRESS: 0