Prima paginăReligie

Proiect social-filantropic implementat în Protopopiatul Roman

Proiect social-filantropic implementat în Protopopiatul Roman

Dimensiune text

 

 

În perioada 9 – 30 martie, în trei dintre parohiile din Protopopiatul Roman va fi implementat proiectul eparhial cu caracter social-filantropic intitulat „Flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc”. În acest sens, în zilele de 9, 16 și 23 martie, în parohiile Cordun, Horia și Cotu Vameș II s-a oficiat și se va oficia Taina Sfântului Maslu. La aceste slujbe vor participa preoții din cercurile pastorale aferente, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

„Cu această ocazie, vom încerca să sensibilizăm credincioșii din aceste comunități să participe cu obolul lor spiritual și material (produse alimentare, obiecte vestimentare sau bani), în vederea întrajutorării semenilor aflați în lipsuri și nevoi. Produsele, obiectele și banii colectați vor fi dăruite unor familii greu încercate din parohiile Ghidion, Linsești și Moreni”, a precizat părintele Dragoș Munteanu, protopop de Roman.

Astfel, vineri, 9 martie, în Biserica închinată „Sfântului Mucenic Gheorghe” din Parohia Cordun, un sobor de preoți, sub protia părintelui protopop Munteanu Dragoș, a oficiat Taina Sfântului Maslu. În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protopop a evidențiat importanța acestei perioade deosebite a Postului Mare, îndemnând pe credincioși să Îi urmeze lui Hristos în toate, postind, rugându-se și făcând milostenie, așa cum a făcut-o El. Totodată, părintele a mulțumit tuturor pentru implicare în acest proiect de întrajutorare.

La final, împreună cu preoții Constantin Tiron și Mihai Bordei, reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-au deplasat în satul Ghidion, unde părintele paroh Vasilică Stan a identificat 15 familii aflate în dificultate, care au beneficiat de produsele alimentare și banii colectați.

„Mulțumim preoților și enoriașilor din parohia Cordun pentru sprijin și implicare, asigurându-i că obolul lor a fost primit de Dumnezeu prin mâinile copiilor care s-au bucurat nespus”, a mai spus părintele protopop.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • panteistul 3 ani

    dar ,biserica ,popii ce au dat ei personal ,cand vrei sa faci un bine ,nu bati toba si chemi presa ,cel mai bine eu vad treaba asa ai de dat ceva dute personal si da cu mana ta ,asa fac si eu pomana in fiecare saptamana cu ce adun de pe la vecini ,cat sunteti de manipulatori si farisei domnilor popi ,va roaga cineva sa fiti asa sau primiti ordine in acest sens ????!!