Proiect pentru teren de sport cu parcare subterană lângă Școala „Vasile Alecsandri”, în loc de o nouă sală de sport

HomeSocial

Proiect pentru teren de sport cu parcare subterană lângă Școala „Vasile Alecsandri”, în loc de o nouă sală de sport

Printre proiectele municipalității pentru acest an se află unul privind reamenajarea terenului de sport din spatele corpului B al Școlii „Vasile Alecsandri”, din zona străzilor Tineretului – Veronica Micle. Aici, Primăria Roman intenționase construirea unei noi săli de sport, printr-un program al Companiei Naționale pentru Investiții (CNI), dar proiectul unei săli de sport moderne în zona a două clădiri-monument de arhitectură – cum sunt corpul B al școlii și Vila Hogaș, aflată în apropiere -, nu a primit acceptul Direcției Județene pentru Cultură, conform reprezentanților municipalității.

„Aici, inițial, am dorit să facem o sală de sport. Dar, pentru că reprezentanții Ministerului Culturii nu au dat aviz favorabil pentru acel proiect, vom veni cu o nouă viziune, în care să fie doar un teren cu o parcare subterană în acea zonă. A fost un punct de vedere al Direcției de Cultură Neamț, care a zis că între monumente nu poți să faci o construcție modernă, că o sală de sport nu s-ar cadra cu Vila Hogaș, pe de-o parte, și corpul B al Școlii «Vasile Alecsandri», pe de altă parte. De aceea, am renunțat la ideea unei săli de sport în acea zonă și ne gândim la un teren de sport, sintetic, cu o parcare subterană, iar din corpul A de la Colegiul Național «Roman-Vodă» să se poată face un transfer subteran sau suprateran, să se ajungă pe acest teren de sport”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Totuși, nici proiectul de amenajare a unei noi săli de sport prin CNI nu a fost abandonat, reprezentanții municipalității găsind soluția unei noi zone pentru construcția acesteia, în curtea Colegiului Tehnic „Miron Costin” de pe strada Mihai Eminescu.

„La Colegiul Tehnic «Miron Costin», la corpul de pe strada Mihai Eminescu, dorim să relocăm proiectul sălii de sport pe care l-am gândit inițial la Școala «Vasile Alecsandri». Acolo ar fi un spațiu suficient de mare pentru a putea fi amplasată această sală de sport, nu e o zonă de protecție din punct de vedere al Direcției pentru Cultură, deci ar putea fi acceptat un astfel de proiect acolo. Totodată, ne gândim că de această sală ar putea beneficia inclusiv elevii Școlii «Mihai Eminescu», care nu au sală de sport, fiind în aceeași zonă”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0