O nouă sală de sport în Roman, în spatele „școlii vechi”

Home

O nouă sală de sport în Roman, în spatele „școlii vechi”

Municipalitatea intenționează construirea unei noi săli de sport în municipiul Roman, spațiul ales fiind terenul de sport din spatele Corpului B al Școlii „Vasile Alecsandri”, cunoscut și ca „școala veche”.

Primarul Leonard Achiriloaei a avut joi, 16 decembrie, o ședință de lucru cu proiectanți și specialiști din Primărie, în care a fost analizată posibilitatea construirii de anul viitor a acestui obiectiv, privind o nouă sală pentru educație fizică școlară, fiind realizați deja primii pași necesari.

Proiectul urmează să fie înaintat pentru finanțare Companiei Naționale de Investiții (CNI), care are proiecte tip pentru astfel de săli de sport. Conform primarului Achiriloaei, sala ar urma să fie administrată de Primărie, prin Clubul Sportiv Municipal, care administrează celelalte baze sportive ale orașului.

„Deocamdată s-a discutat pe o poziționare, pentru ca proiectantul să poată merge mai departe cu studiul de fezabilitate. Sunt niște condiții impuse de urbanistica clădirilor monument din apropiere – corpul B al Școlii «Vasile Alecsandri» și Vila Hogaș –, iar proiectantul ne-a explicat care sunt condițiile și cum vede el poziționarea, după care să finalizeze studiul. Noi am stabilit, împreună cu reprezentanții Primăriei și proiectantul, ca această sală să fie amplasată cât mai înspre Vilele Moșinschi, pentru a avea zona din față liberă, pentru amenajări și parcare, iar accesul să se facă din strada Tineretului. Ulterior, vom discuta varianta finală a obiectivului, care va fi propusă, împreună cu studiul de fezabilitate, către CNI”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

 

Proiect tip al CNI pentru construire „Sale de sport cu tribună de 102 locuri”, cu destinația sală de sport școlară

Proiect tip al CNI pentru construire „Sală de sport cu tribună de 102 locuri”, cu destinația sală de sport școlară

 

Proiect tip al CNI pentru construire „Sală de educație fizică școlară”

Proiect tip al CNI pentru construire „Sală de educație fizică școlară”

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0