Prima paginăRoman

Proiect de un milion de euro, contestat de o firmă din Roman

Dimensiune text

Proiectul privind realizarea ștrandului a intrat în impas. Licitația privind atribuirea lucrărilor de modernizare a fost contestată de una dintre firmele participante. Diferența de preț dintre firma care a adjudecat lucrarea și următoarea clasată este de 200.000 de euro.

 

 

Proiectul privind modernizarea ștrandului din municipiul Roman a început cu stângul. În cursul săptămânii trecute, reprezentanții  Primăriei municipiului Roman au deschis cele cinci oferte depuse pentru realizarea lucrărilor care ar trebui să facă din ștrandul de pe strada Vasile Lupu un loc în care romașcanii să se răcorească în zilele caniculare, în condiții civilizate. Însă, după ce a fost aleasă firma câștigătoare, firma care s-a situat pe locul al doilea a depus contestație, astfel că autoritățile locale nu pot încheia contractul de execuție.

Am trimis contestația, cu toate documentele aferente, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și așteptăm răspuns. Această contestație va însemna, în timp, o amânare de două – trei săptămâni până la momentul la care vom afla câștigătorul„, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. Licitația pentru modernizarea ștrandului a început de la suma de 1.200.000 euro, iar firma care a depus oferta cu cel mai mic preț, care a fost desemnată și câștigătoare, s-a angajat să realizeze proiectul cu 1.000.000 euro. Este vorba despre o societate comercială din Săbăoani, dar reprezentanții Primăriei Roman nu au vrut să nominalizeze firma, la fel cum au procedat și cu societatea din Roman, care a ieșit pe locul al doilea și a contestat rezultatul.

Lucrările din ștrand ar urma să se realizeze pe parcursul a doi ani, fiind finanțate, cu precădere, din împrumutul bancar contractat de Primăria Roman. Lângă ștrand ar urma să fie amenajată o zonă de picnic, cu grătare, foișoare și pistă de role.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Greu se mai repară un ştrand, realizat altădată prin munca romaşcanilor…bine că nu vin
  japonezii, să ne facem de…
  Dar, să se refacă odată-deşi preţul e f. mare, termenul, deasemenea.
  Dacă există restaurant modernizat acum, în ştrand, considre că nu mai e nevoie de alte spaţii pt. grătare…se va aglomera, polua zona.(restaurantul are dotări corespunzătoare pt.
  mici, fripturi,etc.)

 • Harakiri 8 ani

  De ce atita secretomanie, daca e vorba de lucrari de interes public, cu bani publici ?Suma pusa in joc e, inr-adevar, tentanta. Sa ne spuna Primaria macar cite lucrari asemanatoare au mai executat firmele care au licitat, ca sa nu ne trezim cu cine stie ce kitsch,pe o caruta de bani… Cit priveste contestatia trimisa la CNSC, poate nu stiti cum se misca aia . Sa fim bucurosi daca o vor lua in discutie ,nu in 2-3 saptamini, dar macar in 2-3 luni.

 • cetateanul 8 ani

  Va spun eu firma ROBUCONSTRUCT!!!!!!!!!!!

 • 1. afirmatia din articol ca „Licitația pentru modernizarea ștrandului a început de la suma de 1.200.000 euro…” este total gresita, ca nu e licitatie cu strigare ca la casa Sotheby’s (daca a auzit de ea domnu’ ziarist). Corect era Valoarea estimata a viitorului contract de lucrari ce urmeaza sa fie atribuit este de 1.200.000 euro.
  2. Mister Leoreanu, de ce nu incercati sa folositi criteriul de atribuire „oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic” in loc de „pretul cel mai scazut” ? Va zic eu ca la contracte de lucrari se preteaza mult mai bine daca factorii de evaluare sunt bine definiti (atat ca importanta cat si ca pondere).

 • dan 8 ani

  Mda , domnul Leoreanu se crede ca la licitatiile de la drumuri….oferta cu pretul cel mai mic , dar nu se gandeste la dezavantajele ca le implica acest criteriu de atribuire….