Prima paginăSport

Programul turneului internațional Cupa „Roman – Vodă”

Dimensiune text

HCM Roman va avea partenere de întrecere din Ucraina, Turcia și Macedonia. Primul meci amical din acestă vară va fi joi, 2 august, la ora 11.

 

Spre deosebire de precedentele patru ediții ale turneului de handbal feminin Cupa „Roman – Vodă Mușat”, cea de a cincea, din acest an, va fi una cu participare internațională. La invitația conducerii grupării Handbal Club Municipal Roman au răspuns afirmativ conducerile a trei echipe de primă ligă din campionatele Ucrainei, Turciei și Macedoniei și pe 1 august a venit și ultima confirmare din partea acestora. Gruparea romașcană a preferat, în acest an, să invite echipe din alte țări, pentru a evita problemele care apar, de obicei, înainte de începerea campionatului, cînd fiecare dintre echipe dorește să scoată la iveală cît mai puține dintre elementele noi cu care atacă noul sezon.

Tot pe 1 august a fost stabilită și perioada de desfășurare a competiției. Astfel, turneul Cupa „Roman – Vodă Mușat” va avea loc în zilele 17 și 18 august, diferența față de perioada de anul trecut fiind de o zi.

Vinei, 17 august, se vor disputa patru meciuri, două dimineață și două după-amiază, iar sîmbătă vor avea loc ultimele două partide, în urma cărora va fi stabilită și cîștigătoarea turneului. La ediția trecută, la care au mai participat HC Zalău, Oțelul Galați și CSM Ploiești, a ieșit învingătoare fomația gazdă, HCM Roman.

După încheierea cantonamentului de la Tîrgu Neamț, antrenorii Corneliu Bădulescu și Dan Moisii au reluat marți, 31 iulie, antrenamentele cu cele 16 jucătoare aflate în lot: Paula Vișan Teodorescu, Andreea Polocoșer, Carmen Stoleru, Marinela Gherman, Luciana Marin, Ana Maria Horobeț, Ana Maria Iuganu, Gulnara Garipova, Raluca Ivan Agrigoroaei, Ionela Goran, Monica Amoagdei, Ioana Matei, Radina Krumova – ultimele trei venite de la CSM Bacău, Radosina Ghenkova – venită de la Murcia (Spania), Paula Pavăl – de la Oțelul Galați, Claudia Din (Mojoiu) – de la Corona Brașov.

 

Alte trei meciuri de verificare au fost deja stabilite

 

Pînă acum, am pus accent pe acumulările fizice. Continuăm să lucrăm la tehnică și să intrăm intens la jocul cu mingea, iar pentru aceasta am stabilit deja cîteva jocuri de verificare în zilele următoare, dar aveam în plan disputarea a altora două sau trei în perioada rămasă pînă la începerea campionatului, după Cupa „Roman Vodă”. Fetele sînt toate bine, sănătoase. Una dintre prioritățile noastre imediate, la antrenamente sau jocuri, va fi integrarea jucătoarelor nou-venite în ansamblul echipei„, a afirmat antrenorul secund Dan Moisii.

Concret, primul joc de verificare din acest sezon intercompetițional va avea loc joi, 2 august, de la ora 11, la Sala Sporturilor din Roman, acolo unde HCM va întîlni divizionara secundă Știința Bacău. De asemenea, au mai fost perfectate alte două meciuri de verificare cu echipa de primă ligă SCM Craiova, ambele la Roman. Primul va avea loc pe 7 august, seara, iar celălalt pe 8 august, dimineața.

COMENTARII

WORDPRESS: 0