Prima paginăSocialSanatate

Programul „Stop Fumat!” a primit medicamente

Dimensiune text

Persoanele care s-au înscris în programul „Stop Fumat!” sunt aşteptate la Cabinetul de tabacologie să îşi ridice tratamentul.

Săptămâna aceasta vor sosi medicamentele pentru persoanele care s-au înscris în programul „Stop Fumat!”, din cadrul Cabinetului de Tabacologie, din incinta Spitalului Roman. 40 de persoane se află deja pe listele pentru lunile februarie şi martie. „Am primit confirmarea că, în zilele imediat următoare, vor intra în farmacia spitalului medicamentele pentru tratamentul pacienţilor care s-au înscris în programul «Stop Fumat!» în 2014. Îi aşteptăm la cabinet, pentru a-şi ridica medicaţia”, a precizat medicul pneumolog Gabriela Popovici, coordonatorul programului.

Pot beneficia de acest program atât persoanele care deţin o asigurare medicală, cât şi cei neasiguraţi. Condiţia este să achite 100 de lei la înscrierea în program, după care, pe parcursul a trei luni, ei vor primi tratament în valoare de 1.200 lei.

Cabinetul de tabacologie din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost inaugurat în 2009. Deschiderea subprogramul naţional „Stop Fumat!”, derulat prin Ambulatorul Integrat al Compartimentului Pneumologie, este rodul unei colaborări strânse între Spitalul Roman, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti şi cabinetul medical individual al doctorul Gabriela Popovici.

În 2013, 54 de pacienţi au solicitat să intre în programul „Stop Fumat”, iar dintre aceştia 48 au reuşit să renunţe definitiv la fumat. În cei patru ani de la funcţionare, au beneficiat de program peste 400 de pacienţi, dintre care 80% au renunţat definitiv la fumat după terminarea tratamentului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mihai 8 ani

    de unde popot cumpara champix si la ce pret t