Prima paginăSocial

Programul de vineri din cadrul Zilelor Municipiului Roman

Programul de vineri din cadrul Zilelor Municipiului Roman

Dimensiune text

 

 

Ediția din acest an a Zilelor Municipiului Roman se desfășoară în perioada 13 – 21 mai. Programul de vineri, 17 mai, include, de la ora 10, Ziua Porților Deschise la Primăria Roman, când vor fi organizate vizite ale romașcanilor la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, Casa Bunicilor, Centrala Hidroelectrică Roman 1, Parcul Municipal și serele primăriei.

De la ora 10, în Piața „Roman Vodă” se va desfășura Festivalul Expo „Roman Metropolitan” – tradiții, obiceiuri și meșteșuguri, ediția a II-a, ce va include expoziții de costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, spectacole ale unor grupuri de dansatori, interpreți și instrumentiști din zona Roman Metropolitan și județul Neamț.

De la ora 12, la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” va avea loc premierea câștigătorilor concursului de cultură generală „Speranţă pentru mâine” – ediţia a XVII-a, și tot de la ora 12 la Muzeul de Istorie – Palatul Nevruzzi se va desfășura colocviul „Dascăli romașcani de altădată” – ediția a VIII-a.

De la ora 16, în Piața „Roman Vodă” este Ziua Campionilor, urmând a avea loc Showul Sportiv „Cupa Primăverii”.

Vineri seară, în Piața „Roman Vodă” încep spectacolele de muzică din cadrul Zilelor Municipiului Roman. De la ora 20, va avea loc un spectacol de muzică populară organizat sub egida Festivalului Expo „Roman Metropolitan” –  tradiții, obiceiuri și meșteșuguri, ediția a II-a – urmând a susține recitaluri Grupul vocal „Floare de colț” al Centrului  Pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Ștefan Enășel Romașcanul, Ansamblul „Floricică de la munte” și Călin Brăteanu.

Programul complet al manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman poate fi accesat la acest link: http://www.ziarulderoman.ro/programul-zilelor-municipiului-roman-2019/ .

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0