Prima paginăRoman

Program de joacă pentru copiii romașcanilor

Dimensiune text

Parcurile de joacă se închid vara la ora 22, iar iarna – la ora 19. Un regulament privind utilizarea parcurilor de joacă va fi supus aprobării joi, în Consiliul Local. Nerespectarea prevederilor regulamentului se sancționează cu amenzi de pînă la 1.000 de lei.

 

Joi, consilierii locali vor supune aprobării un regulament de organizare și funcționare a locurilor de joacă pentru copii din municipiu. Regulamentul va stabili cine are acces în aceste parcuri de joacă, pînă la ce ore și ce condiții trebuie să respecte, dar și ce sancțiuni va avea de suportat în cazul nerespectării condițiilor impuse de administrația locală.

Astfel, după aprobarea regulamentului, copiii vor putea utiliza parcurile de joacă doar între anumite ore: de la ora 7.00 la ora 13.30 și de la ora 16.30 la ora 22.00 în timpul verii, respectiv de la ora 8.00 la ora 13.30 și de la ora 16.00 la ora 19.00 în timpul iernii. Fiecare echipament pentru agrement din parcurile de joacă va avea înscrisă limita de vîrstă pentru utilizare, iar utilizarea acestor echipamente va fi interzisă persoanelor cu vîrste mai mari de 14 ani. Copiii cu vîrste mai mici de șapte ani nu vor avea voie să intre în parcurile de joacă dacă nu sînt însoțiți de părinți, iar aruncarea de gunoaie, semințe, ambalaje și deșeuri, intrarea cu biciclete sau cîini în spațiul de joacă, distrugerea echipamentelor, consumul de alcool sau fumatul în parcurile de joacă, scuturarea covoarelor și uscarea rufelor în aceste perimetre vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 100 și 1.000 de lei. Spre exemplu, fumatul în parcurile de joacă sau intrarea în aceste parcuri cu biciclete sau cu cîini se vor sancționa cu amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei, la fel ca și staționarea persoanelor în grupuri în parcurile de joacă, pentru alt motiv decît cel de agrement. Sancțiunile vor fi aplicate de polițiștii locali.

COMENTARII

WORDPRESS: 0