Prima paginăSanatate

Profilaxia dentară – esențială în păstrarea unei danturi sănătoase

Dimensiune text

Medicii stomatologi subliniază importanța profilaxiei dentare, pentru a avea o dantură frumoasă și sănătoasă.

Medicii Ioana Meriuță, specialist protetică dentară și Ciprian Meriuță, medic stomatolog cu competențe în implantologie dentară lucrează, alături de medicii Ionuț Chirap – specialist în chirurgie dentară, Iohana Roșu și Raluca Vieru – ortodonție, Marius Nandrean – stomatologie generală și Luisa Costan – stomatologie pediatrică, în cadrul clinicii Dentexpert din Roman, situată pe strada Renașterii, numărul 27.

dentexpert15Având în vedere că, în ultima perioadă, se prezintă la clinică persoane din ce în ce mai tinere, cu probleme din ce în ce mai grave ale danturii, medicii atrag atenția asupra importanței profilaxiei.

În general, în stomatologia practicată în România se pune accent, din ce în ce mai mult, pe partea de profilaxie. A preveni boala este cea mai simplă și mai ieftină metodă de tratament, cu rezultatele cele mai frumoase în timp.

„Profilaxia în medicina dentară se ocupă atât cu prevenirea îmbolnăvirii dentare și a țesuturilor adiacente, cât și cu prevenirea complicațiilor, în cazul în care boala este deja instalată. Detectarea precoce poate scuti pacientul de durere și de unele tratamente complicate și costisitoare din punct de vedere financiar. Pentru a avea dinți frumoși și sănătoși, profilaxia dentară trebuie să înceapă odată cu apariția primilor dinți și continuă toata viața, cu controale regulate la clinica de medicină dentară”, explică medicul stomatolog Ciprian Meriuță.

Potrivit specialiștilor, la baza igienei dentare se află, în primul rând, regimul de îngrijire dentară efectuat la domiciliu. După fiecare masă, resturile alimentare ce rămân pe dinți favorizează formarea și depunerea plăcii bacteriene și a tartrului dentar, acestea favorizând, la rândul lor, apariția cariei dentare și a bolilor țesuturilor adiacente dinților și, în final, la pierderea elementelor dentare. „Perierea dinților este deosebit de importantă, deși această operațiune singulară nu va îndepartă tartrul. Prin profilaxia efectuată în cabinetul stomatologic se poate reduce nevoia de tratament a canalelor radiculare, extracții dentare, punți, coroane și implante dentare. Pe durata profilaxiei dentare, medicul stomatolog investighează diverse aspecte ale sănătății orale și generale, pentru identificarea problemelor sau în vederea dezvoltării unui tratament personalizat de igienizare, tratament și profilaxie”, susține medicul Ciprian Meriuță.

La fel de importantă este profilaxia dentară și pentru pacienții care se prezintă în clinica de stomatologie în vederea tratării unor afecțiuni deja existente, indiferent cât de complicate sunt acestea. În urma rezolvării și tratării bolilor dentare ale pacientului, medicul dentist va instaura un plan de profilaxie, adaptat fiecărui caz în parte, cu scopul de a preveni apariția bolilor și complicațiilor acestora.

În cadrul clinicii Dentexpert, pacienți beneficiază atât de aparatura performantă cu care este dotat centrul, cât și de cunoștintele medicilor stomatologi care lucrează aici, cunoștințe dobândite prin practică și prin participarea la cursuri de specializare în țară și în străinătate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0