Profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu a fost sărbătorit de primarul Leoreanu

În semn de recunoștință pentru neobosita sa activitate, primarul Leoreanu i-a oferit profesorului Ciobanu, pe lângă un buchet de flori și o diplomă de onoare, câteva daruri simbolice.

 

 

În urmă cu 88 de ani, ziua de 25 martie avea să vestească nașterea profesorului Gheorghe A.M. Ciobanu, unul dintre cei mai importanți oameni de cultură ai orașului Roman. „Făcând parte din acea generație învăluită în tragedia ultimului război mondial, toate mi-au fost pluralice și continue, împletind fără oprire activitatea didactică cu cea socio-culturală”, scria, cu câțiva ani în urmă, publicistul Gheorghe A.M. Ciobanu.

Nelipsit de la manifestările culturale ale orașului Roman, profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu a determinat, în mod discret, auditoriul, tânăr sau cu tâmplele albe, inițiat sau necunoscător, să descopere și să promoveze valorile locale și universale. Pentru activitatea sa pe altarul culturii romașcane, municipalitatea l-a sărbătorit la împlinirea celor 88 de ani de viață. Deși obișnuit să vorbească în fața asistenței, profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu și-a primit invitații, de ziua lui, cu aceeași emoție și modestie cu care vorbește la fiecare întâlnire. Locul în care trăiește respiră cultură, pe pereții camerei sale câteva tablouri ale pictorilor Iulia Hălăucescu, Gheorghe Iliescu și Victor Stanciu, transformând încăperea într-un mic muzeu care-l inspiră să scrie.

„Vă dorim multă sănătate, vitalitate, putere de muncă, trăiri înțelepte, pentru ca Romanul să rămână consolidat din punct de vedere cultural”, au fost cuvintele rostite de primarul municipiului Roman, profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, la intrarea în casa profesorului Gheorghe A.M. Ciobanu.

Ca la orice aniversare, amintirile readuc în actualitate momente din viața sărbătoritului. Primarul Leoreanu și-a amintit de vremea studenției, când participa la prelegerile despre istoria artei și la audițiile muzicale pe care profesorul Gheorghe A.M. Ciobanu le organiza în Iași. În semn de gratitudine pentru neobosita sa activitate, primarul Leoreanu i-a oferit profesorului Ciobanu, pe lângă un buchet de flori și o diplomă de onoare, câteva daruri simbolice: o icoană, o trusă de pixuri, un tort și o șampanie, nu înainte de a-i face o urare: „Vrem să vă sărbătorim și la 100 de ani!”.


COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • cristina 5 ani

  LA MULTI ANI!… sanatate si ani de viata, domnule PROFESOR!

 • ionutz 5 ani

  LA MULTI ANI! multa sanatate si sa vad si la o suta de ani ,fost elev si actual vecin.Cu stima si mult respect.

 • un elev 5 ani

  Stimate Domnule Profesor,

  Ati fost si veti ramane pururi, „o Bunavestire” pentru aceste meleaguri.
  Sa fiti sanatos si sa avem inca parte de multi ani alaturi de dumneavoastra!

 • un cetățean 5 ani

  Un profesor deosebit, cu o vastă cultură universală , de o modestie cum rar mai vedem în zilele noastre , generos cu cei din jur, fin observator al evoluției vieții culturale contemporane !
  Tot respectul pentru domnul profesor Ciobanu !
  La mulți ani !

  un absolvent al Colegiul Național “Roman Voda”