Prima paginăActualitateRoman

PROFESOARA DIN ROMAN CARE ŞI-A TRANŞAT SOŢUL RĂMÂNE ÎN AREST

PROFESOARA DIN ROMAN CARE ŞI-A TRANŞAT SOŢUL RĂMÂNE ÎN AREST

Dimensiune text

 

inchisoare catuseAu trecut şase luni de la cea mai macabră crimă petrecută vreodată în Roman, când o profesoară pensionară a fost prinsă de poliţişti în timp ce căra, în saci, resturi din trupul soţului. Romaşcana Ana Zaharia se află acum în arest preventiv şi, în ciuda încercărilor repetate de a contesta măsura, magistraţii nemţeni nu o eliberează.

La începutul lunii februarie, ea a ajuns iar în faţa magistraţilor de la Tribunalul Neamţ, aceştia admiţând propunerea de prelungire a arestării preventive formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Ana Zaharia este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de cadavre, iar pe 11 martie s-a dat o nouă sentinţă, tot în favoarea menţinerii în arest.

Pe 10 martie, femeia a fost trimisă în judecată, iar vineri, pe 11 martie, s-a reluat decizia asupra prelungirii arestului, magistraţii decizând că ea va rămâne reţinută: „Instanţa respinge, ca neîntemeiată, cererea de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a acesteia cu o altă măsură preventivă mai uşoară, cerere formulată de către inculpata Zaharia Ana”. Ana Zaharia a formulat o contestaţie inclusiv pentru această ultimă decizie a magistraţilor nemţeni.

Reamintim faptul că, în noaptea de 14 spre 15 septembrie 2015, Ana Zaharia a fost depistată în Tîrgu Frumos, având drept bagaje trei saci în care erau îngrămădite părţi din cadavrul soţului – Gheorghe Zaharia, de 69 de ani, colonel de Armată în rezervă. Din saci lipseau capul victimei (găsit, ulterior, în apartamentul celor doi din Roman), organele genitale şi cele interne, negăsite nici până acum. Singurul indiciu asupra morţii bărbatului este acela că pe capul victimei au fost găsite urme de lovituri.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0