Prima paginăActualitate

Profesoara acuzată că şi-a ucis soţul îşi aşteaptă sentinţa

Profesoara acuzată că şi-a ucis soţul îşi aşteaptă sentinţa

Dimensiune text

 

Au trecut 11 luni de la crima de la Roman care a îngrozit întreaga ţară. În septembrie anul trecut, Ana Zaharia, de 65 de ani, fostă profesoară de geografie, a fost înregistrată pe camerele video din Târgu Frumos cărând la tomberon mai mulţi saci în care poliţiştii au găsit rămăşiţe din trupul soţului său, Gheorghe, de 69 de ani, capul acestuia fiind ulterior găsit într-o găleată din locuinţa lor. Femeia nu a ştiut să explice cum s-a întâmplat ca bucăţi din bărbatul cu care locuia să fie găsite asupra ei şi nici acum, în faţa judecătorilor, nu şi-a recunoscut vina.

Ana Zaharia (sursa foto: TVM Neamţ)

Ana Zaharia (sursa foto: TVM Neamţ)

În martie, procurorii au trimis-o pe Ana Zaharia în faţa magistraţilor, fiind acuzată de omor. În tot acest timp, femeia a fost arestată şi toate încercările ei de a scăpa din închisoare nu au avut sorţi de izbândă. Prima întrevedere cu judecătorii de la Tribunalul Neamţ pentru procesul în care este acuzată că şi-a ucis soţul a avut loc în luna iunie, însă magistraţii au amânat cauza, pentru a se analiza toate probele din dosar.

Săptămâna trecută, pe 10 august, Ana Zaharia s-a întors la Tribunal pentru a-şi asculta sentinţa, însă, şi de această dată, a obţinut o amânare. Femeia nu-şi recunoaşte vina, dar nici nu poate explica ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 septembrie 2015. Pentru că femeia spune că este nevinovată, şapte martori din acest dosar vor fi audiaţi de judecător, iar următorul termen, cel care va fi, probabil, şi ultimul, este fixat pentru data de 7 septembrie.

Pe 10 august, judecătorii i-au respins din nou cererea de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a acesteia cu o altă măsură preventivă mai uşoară, dispunând ca aceasta să rămână închisă începând cu 10.08.2016 şi până la data de 8.10.2016.

Din informaţiile deţinute de noi, expertiza a arătat că Ana Zaharia are discernământ. Dacă va fi găsită vinovată, conform Codului Penal, aceasta riscă să stea după gratii şi 20 de ani, dar, având peste 60 de ani, va ispăşi doar jumătate din pedeapsa stabilită de magistraţi.

În dosarul de la Tribunalul Neamţ, trei rude ale bărbatului sunt şi ele părţi vătămate şi sora acestuia s-a constituit parte civilă, urmând să ceară, cel mai probabil, despăgubiri. Ana Zaharia este apărată de un avocat desemnat din oficiu.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0