Prima paginăPolitica

Procesul George Lazăr – Emilia Arcan merge mai departe

Procesul George Lazăr – Emilia Arcan merge mai departe

Dimensiune text

 

Romașcanul George Lazăr, fost prefect al județului Neamț, candidat în prezent la funcția de senator din partea PNL, merge mai departe cu procesul pe care i l-a intentat Emiliei Arcan, fost președinte al Consiliului Județean, în prezent candidat tot la o funcție de senator, dar din partea PSD.

În luna martie a acestui an, George Lazăr i-a intentat proces Emiliei Arcan, având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală și cereri privind apărarea drepturilor nepatrimoniale. La finele lunii octombrie, magistrații de la Judecătoria Piatra Neamț au dispus un nou termen, pentru 23 februarie 2017, timp până la care să consulte înscrisurile depuse la dosar.

Totul a plecat după ce George Lazăr i-a înaintat prefectului o scrisoare prin care îi aducea la cunoștință faptul că Emilia Arcan a fost declarată incompatibilă de Agenția Națională de Integritate, iar, în schimb, aceasta din urmă a lansat în spațiul public un drept la replică prin care îi „punea în cârcă” romașcanului mai multe acuzații, printre care uciderea unui om sau relații apropiate cu interlopii.

„Avem termen în acest proces pentru februarie anul viitor. Mi se pare normal să nu renunț la această acțiune, deoarece Emilia Arcan mi-a adus mai multe insulte, a folosit expresii tendențioase și răutăcioase la adresa mea, acuzații total nefondate. Una privea tragicul accident în care am fost implicat și în urma căruia un om a murit, lucru regretabil, dar pentru care Parchetul a stabilit clar că eu am fost victimă a accidentului. În același timp, am fost acuzat că am legături cu grupuri de interlopi, în condițiile în care nimic nu este adevărat. Eu sunt de meserie avocat și, prin prisma acestui fapt, îmi fac datoria, apărându-mi clienții, dar astfel de acuzații că am legături cu lumea infracțională sunt nefondate și îmi aduc atingere vieții profesionale și personale. Am depus la dosar toate actele care să dovedească faptul că am fost insultat public fără nicio bază reală și aștept ca instanța să se pronunțe”, a declarat George Lazăr.

Acesta cere în instanță plata unor daune morale de 20.000 lei, dar și ca Emilia Arcan să-și ceară scuze publice pentru afirmațiile făcute în dreptul la replică.

COMENTARII

WORDPRESS: 0