Prinși în trafic și depistați pozitiv la testul antidrog și etilotest

HomeActualitate

Prinși în trafic și depistați pozitiv la testul antidrog și etilotest

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, aflându-se sâmbătă, 10 februarie, în jurul orei 11:40, în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe Artera de Vest Roman, către localitatea Horia, informează IPJ Neamț. Conducătorul auto, în vârstă de 22 de ani, din București, a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sâmbătă, 10 februarie, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada Oituz, în municipiul Roman. Conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, din Roman, a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise. Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La aceeași dată, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare care se deplasa pe DN 2 – E 85, în afara localității Săbăoani. Conducătorul auto, în vârstă de 36 de ani, cetățean ucrainean, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza probatoriului administrat, față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, în jurul orei 21:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au efectuat semnal de oprire unui moped care se deplasa în localitatea Valea Ursului. Deoarece conducătorul vehiculului nu s-a conformat semnalelor efectuate de polițiști, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit DJ 207C, în localitatea Valea Ursului. Conducătorul mopedului, în vârstă de 18 ani, din Bucium, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificării în bazele de date a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În noaptea de 11 februarie, în jurul orei 00:05, polițiștii din Secției de Poliție Rurală Sagna au efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 207A, în localitatea Boghicea. Conducătorul auto, în vârstă de 48 de ani, din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0