Prinși în flagrant timp ce ridicau un colet cu droguri din Olanda

HomeNeamt

Prinși în flagrant timp ce ridicau un colet cu droguri din Olanda

Vineri, 17 martie, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat că, la data de 22 februarie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, introducere în țară de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Măsurile au fost dispuse după ce, la aceeași dată, 22 februarie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu ofițeri din Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, au prins în flagrant inculpații, în timp ce preluau un colet ce conținea droguri de risc și mare risc.

„Coletul, expediat din Olanda, prin intermediul unei firme de curierat, conținea 4.990 de comprimate de ecstasy, 2.000 de timbre impregnate cu LSD și cantitățile de aproximativ 200 de grame de cocaină, 3.265 de grame sulfură de dimetil, 2 kilograme de substanță cristalină ce conține MDMA, 3 kilograme de ketamină și 370 de grame de amfetamină”, arată anchetatorii.

La data de 23 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Unul dintre inculpați era urmărit în vederea punerii în executare a unui mandat de 4 ani și 10 luni închisoare, emis ca urmare a unei condamnări definitive pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și de cel al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. Perchezițiile legate de caz au durat până în cursul acestei săptămâni.

„Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai arată comunicatul DIICOT.

Comentarii

WORDPRESS: 0