Prima paginăActualitate

Prinsă în flagrant în timp ce ridica drogurile pe care și le trimisese singură din Italia

Prinsă în flagrant în timp ce ridica drogurile pe care și le trimisese singură din Italia

Dimensiune text

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) din Neamț au surprins în flagrant delict o femeie în timp ce ridica 550 de grame de cannabis disimulate într-un bagaj pe care și-l trimisese din Italia, în municipiul Bacău, prin intermediul unei firme de curierat. Cea în cauză a fost reținută.

Miercuri, 26 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț au surprins în flagrant delict o femeie de 27 de ani, din comuna Letea Veche, sat Ruşi-Ciutea, județul Bacău, în timp ce prelua un bagaj ce conținea droguri, în municipiul Bacău.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie, cea în cauză a luat decizia de a achiziţiona din Italia o cantitate de droguri de risc şi de a o expedia ulterior prin intermediul unui colet poştal în România, cu intenţia ca ulterior drogurile să fie comercializate en gros, către diverşi consumatori.

Aceasta ar fi contactat telefonic mai mulţi potenţiali cumpărători și, înainte de a pleca din Italia, ar fi expediat către România un bagaj în care ar fi ascuns aproximativ 550 de grame de cannabis, prin intermediul unui serviciu de curierat, care asigură transportul de persoane şi colete pe relaţia Italia – România. Bagajul ar fi fost expediat de aceasta către propria persoană, cunoscând că urma să ajungă cu avionul în România înainte ca serviciul de curierat să livreze pachetul respectiv, intenţia fiind să-l preia personal la destinaţie, şi anume în municipiul Bacău.

Astfel, la data de 25 aprilie, după ce ar fi expediat coletul, aceasta a intrat în România, prin intermediul unei curse aeriene, care a circulat pe relaţia Roma – Iaşi. Miercuri, 26 aprilie, inculpata s-a deplasat în municipiul Bacău, unde a luat legătura cu curierul, fiind surprinsă în flagrant în momentul în care intra în posesia bagajului respectiv.

„În urma controlului bagajului, polițiștii și procurorii au descoperit, în interior, 550 de grame de cannabis, droguri ambalate în pungi din material plastic transparent, cu fermoar autosigilant şi ascunse în mânecile unei haine. Cea în cauză este bănuită că, în perioada 2014 – 2017, i-ar fi vândut unei persoane, în repetate rânduri, cantităţi de cannabis cuprinse între 50 şi 100 de grame, droguri care ar fi fost achiziționate tot din Italia. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc, urmând a fi prezentată instanței de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de a se dispune măsurile legale”, informează un comunicat al Poliției Române.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0