Prima paginăSport

Primul episod al play-off-ului la oină pentru Gherăești: Bătălia de la Grivița

Dimensiune text

Frontiera Constanța, Straja București, Biruința Gherăești și Brigada Gherăești se vor confrunta în primul turneul play-off al campionatului național, la Grivița, județul Galați. Biruința este pe locul I, la egalitate de puncte cu Frontiera Constanța.

 

 

Duminică, 23 iunie 2013, va avea loc primul turneu play-off al campionatului național de oină, seniori, în localitatea Grivița, din județul Galați. Din acest an, FR Oină își desfășoară activitatea sub înaltul patronaj al Majestății Sale Regele Mihai.

Protagoniste vor fi, în ordinea din clasamentul provizoriu, Biruința Gherăești, Frontiera Constanța, Straja București, Brigada Gherăești. În prima etapă a campionatului sportului național, cea în care s-au stabilit participantele la play-off și care s-a desfășurat în urmă cu o lună la Gherăești, un meci nu s-a terminat. Este vorba de partida Biruința – Frontiera, întrerupt foarte aproape de final, la scorul 20-17 pentru Biruința din cauza pătrunderii pe teren a unui spectator care a lovit unul dintre arbitri. Pe parcursul aceluiași meci s-a mai consemnat o altercație între jucători din cele două echipe, de genul provocare-ripostă. Unul a pus piedică, celălalt a lovit.

Întrunită la Constanța, acum trei zile, Comisia de Disciplină a Federației Române de Oină a dat sancțiuni. „Jucătorul nostru a primit o suspendare de un an și amendă, clubul a fost penalizat pecuniar și cu terenul suspendat 15 etape, iar eu am primit șase etape de suspendare”, a afirmat antrenorul Biruinței, Ioan Chifan. În privința partidei întrerupte, varianta avansată a fost cea a rejucării meciului, înainte de începerea turneului play-off. În atari condiții, situația în clasament se poate schimba, în caz că va câștiga Frontiera. Ioan Chifan este de acord cu rejucarea: „M-am bucurat că noi putem fi, sau nu, campioni pe teren, nu în urma unor rezultate stabilite la masa verde. Ce le-aș spune eu nepoților mei dacă m-ar întreba cum de am câștigat prin penalizarea echipei adverse, fără să joc? Prefer înfrângerea pe teren, nu victoria la masa verde. Eu am propus ca primul meci să fie Frontiera – Biruința, înainte de a începe turneul play-off”.

S-au înscris în concurs: Biruința Gherăești, Straja București, Frontiera Tomis Constanța, Tenis Club Pamira Sibiu, Victoria Surdila Greci (Brăila), Brigada Gherăești, Stejarul Pârcovaci (Iași), CS Vorona Mare (Botoșani), Energia Râmnicelu (Buzău).

Biruința Gherăești, este, alături de Frontiera Constanța și Straja București, an de an, candidată la titlul de campioană a României la oină. Orgoliile sunt mari, rezultatele rămân. Iată-le pe cele de la turneul regulat, dintre echipele calificate la turneele play-off: Straja – Frontiera 10-16, Brigada – Straja 12-26, Frontiera – Brigada 18-9, Straja – Biruința 15-18, Biruința – Frontiera (neterminat), Brigada – Biruința 14-17.

Clasamentul, fără omologarea meciului dintre Biruința și Frontiera, întrerupt la scorul 20-17, este: 1. Biruința 21p, 2. Frontiera 21p, 3. Straja 20p, 4. Brigada 15p. În calcul au fost luate și punctele acumulate de cele patru echipe din disputele cu celelalte participante în prima etapă.

Biruința Gherăești va participa la primul turneu play-off cu următorul lot: Cristian Blaj, Viorel Minac, Robert Benea, Mihai Gherghel jr., Sorin Puiu, Cristian Enășoaie, Alexandru Andrei, Ioan Dancă, Mihai Mătălică, Ionuț Râtan, Cristian Gălățanu, Alexandru Mătălică, Cosmin Roca.

Cei de la Brigada Gherăești nu s-au hotărât încă în privința lotului.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0