Prima paginăActualitateRoman

Primul cimitir privat din Roman va fi în cartierul Bălcescu

Dimensiune text

Pe un spaţiu care are aproape două hectare, firma TC Compil Impex SRL va amenaja un cimitir.

Respectul pe care romaşcanii îl au pentru cei dragi trecuţi la cele veșnice a dat idei de afaceri unor localnici. Firma TC Compil Impex SRL a solicitat şi a primit certificat de urbanism de la Primăria muncipiului Roman pentru amenajarea unui cimitir uman pe un teren situat pe strada Bogdan Dragoş, nr. 190. Pe un spaţiu care are aproape două hectare, reprezentanţii societăţii menţionate vor să facă un loc cu totul deosebit. „La acest moment, se întocmeşte documentaţia. Arhitecţii care lucrează la acest proiect au venit de mai multe ori la Roman pentru a face măsurătorile necesare. Solul a fost testat şi corespunde din toate punctele de vedere. Va fi un spaţiu ordonat, curat, deosebit, unic în Moldova”, spune Constantin Tărâţă, reprezentant al firmei TC Compil Impex SRL şi cel care coordonează proiectul noului cimitir.

Certificatul de urbanism, acordat de Primăria Roman, trebuie completat şi de alte documente, cum ar fi aviz de mediu şi Plan Urbanistic Zonal. Viitorul cimitir, care va fi vecin cu cimitirul evreiesc, va avea pază, parcare interioară şi alte facilităţi.

În paralel cu această investiţie privată, administraţia locală lucrează la amenajarea unui nou cimitir, tot în cartierul Nicolae Bălcescu, dar lângă actualul cimitir ortodox.

În ţară există mai multe cimitire private. Printre serviciile pe care le oferă administratorii acestor afaceri se numără înhumări clasice şi exhumări, transport funerar intern şi internaţional, personalizarea înmormântării, servicii de incinerare sau diamante memoriale.COMENTARII

WORDPRESS: 0