Primele flori din serele primăriei sunt sădite în oraș

HomeSocial

Primele flori din serele primăriei sunt sădite în oraș

 

Echipele Primăriei Roman din cadrul Direcţiei Servicii Edilitare au început plantarea primelor flori de sezon sădite în serele administrației publice locale. La serele Primăriei lucrează cinci angajați, iar la munca de sădire muncesc și romașcanii care au solicitat, în instanță, transformarea amenzilor în ore de lucru în folosul comunității.

„În serele deţinute de administraţia locală, situate pe strada Ogoarelor, au fost plantate 30.000 de fire de pansele, 3.000 de fire de «nu mă uita» şi 1.000 de fire de bumbişori. În săptămâna în curs se va începe plantarea lor în alveolele de la Pompieri, 2 Măgari şi în alveolele din faţa centrului Guliver. În serele administrate de Primăria Roman au mai fost sădite seminţe de muşcate curgătoare şi begonie. Pe parcursul acestui an, în sere vor creşte următoarele plante: allysum, cineraria, lobelia, petunii, portolac, tagetes, cavaleri, salvie, celosia, rubdechia şi gazania”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman.

flori sere primarie

Pe parcursul anului trecut, au fost plantate 13.000 de pansele, 300 de flori de „nu mă uita” şi 200 de bumbişori. Climatul pentru cele două sere ale Primăriei Roman este asigurat, pe timpul sezonului rece, cu ajutorul unei centrale termice care funcţionează cu resturile rezultate din toaletarea arborilor.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0