HomeActualitate

Primarul Valeria Dascălu susține înfrățirea cu frații din Republica Moldova

Valeria Dascalu 0804Primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu (foto) va participa, în calitate de secretar al Asociației Comunelor din România (ACoR), la o întâlnire cu autoritățile locale similiare din Republica Moldova.

 

 

Reuniunea va fi cu atât mai importantă cu cât și-au anunțat participarea un înalt demnitar din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, precum și autorități locale din Ucraina. La această întâlnire se vor discuta, printre altele, și strategii comune de dezvoltare.
„În urma întrunirii consiliului director, președintele ACoR a emis o dispoziție pe 24 martie, prin care convoacă ședința extraordinară a asociației. Aceasta se va desfășura în perioada 23-26 mai, în Republica Moldova, în prezența autorităților locale de acolo. În baza acordului preliminar, încheiat pe 6 februarie 2012, între autoritățile locale române și autoritățile locale moldovene, în cadrul ședinței extraordinare va fi aprobat proiectul de statut al consiliului autorităților locale. Probabil se vor discuta și măsuri de acțiune pentru îndeplinirea obiectivelor comune de dezvoltare”, a spus Valeria Dascălu, secretar pe regiunea Nord-Est al AcoR.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0