Prima paginăActualitate

Primarul Micu și un consilier local pleacă în Coreea de Sud

Primarul Micu și un consilier local pleacă în Coreea de Sud

Dimensiune text

 

În perioada 17 – 19 septembrie 2017, va avea loc la Seul – Republica Coreea, cea de a treia Ceremonie anuală a Summit-ului Alianței Mondiale a Păcii Religiilor (WARP), iar primarul Lucian Micu este invitat la eveniment. Invitația vine ca urmare a faptului că municipiul Roman s-a înfrățit, în 2013, cu orașul Sunchang, la inițiativa fostului primar Laurențiu Leoreanu, care s-a aflat atunci în Coreea de Sud pentru a participa la „International Fermented Food Expo”, ediţia a XI-a.

Organizatorii Summit-ului vor asigura cazarea, transportul intern și masa pe perioada manifestării pentru doi reprezentanți ai administrației publice locale romașcane, cheltuielile de transport în parcurs extern urmând a fi suportate de către municipiul Roman. Dat fiind faptul că este vorba de cheltuirea de bani din bugetul local, ultimul cuvânt îl au consilierii locali.

„La Summit-ul anual WARP din Republica Coreea sunt așteptați lideri religioși, reprezentanți la vârf ai administrațiilor centrale și locale din întreaga lume, președinți de organizații civile de femei și de tineret, militanți pentru pace, în scopul recunoașterii globale a păcii ca moștenire pentru generațiile viitoare și a inițierii de măsuri active pentru implementarea practică la nivel local a încetării războiului și pentru pacea mondială. Din România, la ediția anterioară a Summit-ului WARP a participat fostul președinte al României, domnul Emil Constantinescu. În cadrul evenimentului vor avea loc o serie de manifestări precum: Conferința pentru promovarea și susținerea Declarației de pace și încetarea războiului, Forumul liderilor religioși, Forumul Global Media pentru Pace, având drept scop reafirmarea aspirației și responsabilităților noastre pentru o lume fără războaie și punerea în practică la nivel local a Declarației de pace și de încetare a războiului (DPCW)”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Urmează să revenim și cu informații legate de cine va fi consilierul care îl va însoți pe primarul Lucian Micu în această deplasare.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0