Prima paginăActualitate

Primarul Micu, nemulțumit de reparațiile de pe Artera Roman Vest

Primarul Micu, nemulțumit de reparațiile de pe Artera Roman Vest

Dimensiune text

 

Conflictele între administrația publică locală și unii constructori continuă, discuțiile în contradictoriu fiind, în primul rând, plecate de la calitatea lucrărilor. La acestea se adaugă și unele întârzieri în finalizarea obiectivelor, ce se datorează birocrației, a legislației ambigue și a viciilor descoperite și neluate în calcul la emiterea avizelor.

Ultima nemulțumire a conducerii Primăriei municipiului Roman este pentru lucrările de reparații la Artera Roman Vest, unde primarul Lucian Micu spune că pe bulevardul Nicolae Bălcescu asfaltul nu este „cum ar trebui să fie”. „M-am deplasat și pe ocolitoarea Vest, acolo unde s-au făcut reparații în zona Rampei. Am avut o discuție cu directorul tehnic și i-am spus că mă declar total nemulțumit de modul în care s-au făcut acele lucrări de reparații. I-am solicitat să ia legătura cu constructorul și acea reparație trebuie să fie una de calitate și care să se preteze pentru un drum cu un trafic intens. În situația în care nu se va conforma, voi avea o discuție personală cu constructorul pentru a-l determina să facă lucrări de calitate, așa cum am cerut întotdeauna”, a precizat primarul Lucian Micu.

Lucrarea de modernizare a Arterei Roman Vest nu a fost recepționată și, de-a lungul acestui an, în zonă s-au făcut mai multe intervenții. Totuși, probleme au continuat să apară și pe timpul verii, însă se pare că până acum constructorul nu a găsit și soluțiile tehnice pentru a face lucrarea să fie una trainică. „Acea lucrare încă nu are recepția finală efectuată. Eu am solicitat colegilor din Primărie să nu semneze recepția finală – fiind vorba despre recepția la terminarea lucrărilor, la sfârșitul perioadei de garanție. Dacă din punct de vedere al calității nu sunt îndeplinite toate condițiile, putem merge până la a contracta o altă firmă pentru realizarea acestor lucrări, sumele de bani necesare fiind reținute din garanția pentru executarea lucrării”, a mai spus primarul Lucian Micu.

Acesta a mai cerut refacerea unei lucrări de asfaltare efectuată pe fosta stradă Florilor, în primăvară, când drumul era „vălurit” și s-a remediat situația. La acea dată, edilul Romanului a declarat că va lua măsuri și că fiecare responsabil din Primăria municipiului Roman cu recepția lucrărilor și, în special, cu calitatea acestora, va răspunde, în solidar cu constructorii. De altfel, în vară au fost preluate patru mostre din asfalt, pentru ca un laborator de specialitate să spună dacă mixtura asfaltică folosită este una de calitate sau poate denivelările apar din alte cauze, ce nu țin de firma constructoare sau de muncitori.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0