Primarul Lucian Micu s-a răzgândit: fără bani pentru biserici

HomeReligie

Primarul Lucian Micu s-a răzgândit: fără bani pentru biserici

 

 

Un proiect de hotărâre ce prevedea alocarea a 133.000 de lei, pe anul acesta, pentru decontarea utilităților la bisericile și unitățile de cult din oraș, a fost retras de la dezbaterea din plenul ședinței de Consiliu Local de miercuri, 28 februarie, de către primarul Lucian Micu. Bisericile ar urma să primească ulterior acești bani doar dacă Guvernul își va ține promisiunea și, la rectificare, va aloca banii pe care autoritatea i-a pierdut ca urmare a scăderii cotei de impozitare de la 16 la 10%.

În ședința de Consiliu Local de miercuri, consilierii ar fi trebuit să dezbată oportunitatea alocării unor sume între 1.000 și 6.000 de lei anual pentru toate cultele din oraș în vederea sprijinirii acestora să-și poată plăti utilitățile. La începutul ședinței, primarul Lucian Micu a retras proiectul de pe ordinea de zi: „Bugetul este unul strâns și vrem să cheltuim banii chibzuit, pe priorități. Am constatat că și condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă au creat un dezechilibru. Așa cum spunea și consilierul Constantin Holban (n.r. – liderul grupului consilierilor PSD), dacă Guvernul ne va returna sumele pe care ni le-a luat prin diminuarea impozitului pe venit de la 16% la 10%, vom reveni cu acest proiect în Consiliul Local, iar sumele le vom acorda pentru rezolvarea punctuală a problemelor din parohii, nu neapărat doar pentru plata utilităților, cum am propus inițial”.

Dacă Guvernul va aloca banii, reprezentanții cultelor ar putea fi în câștig, deoarece proiectul inițial prevedea ca sumele să meargă doar pentru decontarea facturilor, în timp ce mai mulți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe au solicitat ca banii să-i utilizeze pentru alte lucrări, cum ar fi reparații sau modernizări. Decizia administrației locale a fost salutată și de grupul consilierilor din Opoziție.

Tot la capitolul alocări de bani din bugetul local, consilierul local PSD Eugen Pătrașcu a propus suplimentarea sumei de 2.000 de lei propusă pentru a fi oferită CARP Roman, în vederea organizării manifestărilor prilejuite de Ziua Femeii: „Este vorba de trei petreceri organizate la restaurant și ar mai fi nevoie de 1.000 de lei. Participă în jur de 120 de pensionari pe zi, deci ar fi vorba de circa 360 de beneficiari”. Primarul Lucian Micu a făcut apel la cheltuirea banilor într-un mod chibzuit, dar Eugen Pătrașcu nu a dorit să propună un amendament la proiect pentru suplimentarea sumei, astfel încât consilierii au votat varianta inițială.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • Dan 5 ani ago

  Păcătosul! Va fi afurisit întru vecie! Pierde electoratul 60+ care nu înțelege cum ei pot da mai bine de jumătate din pensie popii, dar mai marele urbei s-a făcut asa calic.. .

 • Ramona 5 ani ago

  Micule, ești mic! Dacă primăria face economii la sume de 1.000 – 6.000 lei….

 • panteistul 5 ani ago

  in sfarsit o hotarare inteleapta in folosul comunitatii ,sunt atatea prioritatii ,sportivii care aduc medalii ROMANULUI ,nici macar la piscina nu au vreo facilitate si multi ar avea nevoie pentru recuperare ,de anul asta nici bani de deplasare la toate competitiile nu mai au bani ,si tu da-i bani la ,,putorile alea care nu fac nimic folositor pentru societate doar tin in frau masele cu mentalisme de doi lei ,bravo domnule primar nici la rectificare sa nu le da-i ca nu merita !!!!
  la munca nu la intins mana ,numai asa v-ati obisnuit cu minciuni cu intins mana sa va lafaiti multi dintre voi iar majoritatea muncesc cinstit si isi castiga painea cu sudoare si stres ,multi nici nu mai prind pensia si voi masini case ,vile ,etc !!!