Prima paginăPolitica

Primarul Lucian Micu pleacă la Bruxelles

Primarul Lucian Micu pleacă la Bruxelles

Dimensiune text

 

 

Primarul Lucian Micu pleacă la Bruxelles, nu ca europarlamentar, ci pentru a reprezenta Romanul, la Comisia Europeană, în cadrul reuniunii Convenției Primarilor, care se va desfășura în perioada 21-22 februarie 2018.

În 2008, Comisia Europeană a lansat inițiativa Convenţia Primarilor, pentru recunoașterea şi sprijinirea eforturilor depuse de autorităţile locale în implementarea politicilor privind energia durabilă. Delegarea primarului Lucian Micu de a participa la Convenţia Primarilor trebuie aprobată de consilierii locali, propunerea urmând a fi dezbătută în ședința ordinară de pe 31 ianuarie.

„Convenția Primarilor reprezintă o iniţiativă care a reușit mobilizarea unui mare număr de autorităţi locale şi regionale în vederea elaborării unor planuri de acţiune şi a dirijării investiţiilor către măsuri de atenuare a efectelor schimbărilor climatice. În întreaga Europă, primarii au luat măsuri îndrăznețe pentru a le oferi cetățenilor un mediu sănătos, locuri de muncă și o creșterea a calității vieții. Toate orașele implicate au fost invitate să participe la Forumul Primarilor și la Ceremonia Convenției Primarilor, care se va desfășura în perioada 21-22 februarie 2018, la Bruxelles, în Belgia, pentru a se realiza o evaluare a rezultatelor obținute, a discuta provocări comune (cum ar fi investițiile, colaborarea la mai multe niveluri, mobilitatea) și a se prezenta noul Consiliu Politic al Convenției. Municipiul Roman, ca oraș semnatar al Convenției Primarilor (Covenant of Mayors), s-a angajat prin Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă ca până în anul 2020 să atingă și să depășească obiectivul Uniunii Europene de reducere cu 20% a emisiilor de CO2 prin creșterea eficienței energetice și dezvoltarea de surse de energie regenerabilă”, se arată în expunerea de motive.

Primăria Roman și-a luat angajamentul de a aproba aderarea la Convenția Primarilor în 2014. Anul 2018 marchează cea de-a zecea aniversare a inițiativei Convenției Primarilor lansată de Comisia Europeană.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0