Prima paginăSport

Primarul Lucian Micu: „Luăm în calcul desființarea echipei de handbal”. Motivul: lipsa banilor

Primarul Lucian Micu: „Luăm în calcul desființarea echipei de handbal”. Motivul: lipsa banilor

Dimensiune text

 

Situația echipei de handbal feminin CSM Roman pune pe gânduri conducerea administrației locale și creează mâhnire în rândul suporterilor. Rezultatele echipei din ultima perioadă, cu două înfrângeri pe teren propriu și ratarea calificării în turul al treilea al Cupei EHF, nu sunt de natură să dea speranțe unui sezon reușit. În plus, unul dintre cele mai stabile cluburi din Liga Națională, în ultimii ani, în privința asigurării la timp a salariilor la echipă, începe să se confrunte cu probleme financiare.

 

În conferința de presă de luni, 30 octombrie, primarul Lucian Micu a comentat rezultatele echipei din ultimele partide. „E drept că, poate, înfrângerea cu Cisnădie ne afectează emoțional cel mai mult, însă trebuie să vedem și investițiile care s-au făcut la Cisnădie și cât de mult și-au crescut din punct de vedere valoric lotul de jucătoare.

Nu discutăm de o lipsă de motivație din punct de vedere financiar, atât vă spun că, din punct de vedere valoric, echipa din Cisnădie este una care s-a întărit. Sigur că, în momentul de față – personal, nu am văzut jocul -, dar e clar că este un rezultat care ne nemulțumește. Așteptăm meciul de miercuri de la Rapid. Urmează iarăși două partide foarte grele, cu două echipe care deasemenea s-au întărit foarte mult. Trebuie să privim și pragmatic, nu doar emoțional, lucrurile care se întâmplă”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Fără sprijin pentru echipă și de la județ

Primarul Lucian Micu a menționat și situația asigurării fondurilor pentru echipa de handbal, în contextul în care cele mai multe dintre echipele din Liga Națională beneficiază de susținere financiară atât din partea autorităților locale, cât și celor județene. Primarul spune că, deși municipalitatea romașcană a solicitat susținere și de la Consiliul Județean pentru echipa de handbal, până în acest moment nu s-a primit un răspuns pozitiv.

„E o problemă pe care trebuie să o mai discutăm și la nivelul județului Neamț, pentru că toate echipele din Liga Națională beneficiază de dublă finanțare, atât de la consiliile locale, cât și de la consiliile județene. Din păcate, CSM Roman este finanțată numai de Primăria municipiului Roman și este din ce în ce mai greu să faci față rigorilor dintr-un campionat din ce în ce mai puternic, dacă primești finanțare numai dintr-o parte. Noi tot am încercat și am ținut în ultimii ani echipa, cu un buget foarte mic, la un nivel foarte ridicat. Însă să știți că e din ce în ce mai greu să o menținem acolo și chiar se pune problema că e din ce în ce mai greu să o susținem în continuare dacă nu vine și Consiliul Județean alături de noi. Avem adresă depusă la Consiliul Județean de mai bine de o lună de zile. Am cerut până la sfârșitul acestui an 200.000 de lei. Nu am primit răspuns. Eu sper ca și Consiliul Județean să nu facă ceea ce a făcut și pe la Piatra Neamț, acolo unde a distrus tot ceea ce înseamnă sport de performanță, pentru că acum în Liga Națională nu mai există nimic la Piatra Neamț”, a mai adăugat primarul Lucian Micu.

Salarii neplătite din august

În acest an, Consiliul Local a alocat clubului CSM Roman în total 3,6 milioane de lei, bani pentru echipa de handbal și cea de fotbal. Primarul spune că au crescut cheltuielile și pentru echipa de fotbal în condițiile în care, față de alte sezoane, deplasările la echipele din seria I au crescut foarte mult, consumându-se și pentru fotbal resurse importante.

În plus, primarul spune că, deși sponsorii sunt alături de echipa de handbal, sumele nu mai sunt suficiente: „Sponsorii echipei ne ajută, dar nu este suficient. Marsat, de exemplu, în acest an ne-a dat circa 40.000 de lei. Dar sunt sume mici în comparație cu nevoile pe care le are echipa”. La echipa de handbal, ultima tranșă de salarii a fost achitată pentru luna august.

Răspunzând unei întrebări adresate de jurnaliști, primarul a adăugat că, în condițiile în care nu se va primi susținere și de la Consiliul Județean, se poate ajunge în situația în care să se discute despre desființarea echipei de handbal: „Dacă nu vom primi finanțare, putem lua în calcul și varianta de desființare a echipei. De una singură, Primăria municipiului Roman nu poate susține la infinit acest lucru”.

Două înfrângeri pe teren propriu în ultimele două etape

Ultimele două etape din Liga Națională au adus două înfrângeri pe teren propriu pentru CSM Roman, 24-27 cu Dunărea Brăila și 32-33 cu Măgura Cisnădie.

Echipa se află pe locul al șaselea al clasamentului Ligii Naționale, cu nouă puncte, după trei victorii și trei înfrângeri în primele șase etape. Nu mai puțin de cinci echipe au același număr de puncte de la locurile 5 la 9. Echipa de pe locul al 12-lea, Rapid București – următorul adversar al CSM Roman în etapa intermediară de miercuri, 1 noiembrie – se află la doar trei puncte de locul al cincilea. După partida din deplasare de la Rapid București de miercuri urmează alte două confruntări dificile pentru CSM Roman: meci acasă împotriva Coronei Brașov, luni, 6 noiembrie, și deplasare la SCM Craiova în jurul datei de 11 noiembrie.

Cum au arătat sezoanele anterioare pentru echipa din Roman după etapa a șasea:

SezonLocVEIGP
2017-20186303152-1559
2016-20176231134-1149
2015-20168222163-1588
2014-20156321142-13511
2013-20143501152-12615
2012-20136303142-1526 (*)

Loc – poziția ocupată în clasament, V – victorii, E – rezultate de egalitate, I – înfrângeri, G – golaveraj (goluri marcate – goluri primite), P – număr de puncte.

*) – în sezonul 2012-2013 se acordau doar 2 puncte pentru o victorie

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • remus 4 ani

  foarte bine !

 • si care e problema, avem preaplin de sponsorizam o echipa de handbal de prima liga?

 • Dar de ce NU desfiinteaza sectia de fotbal ( liga a 4-a )?????!!!.

 • La tabelul cu rezultate trebuia anexat si cel cu cheltuielile clubului!!!!

 • Intrebarea este daca directorul ce se ocupa de sport si subordonatii sai din primarie,au primit salariul integral sau numai sportivii sant vinovati si muncesc pe degeaba.
  Odata cu desfiintarea echipei de hanbal sa se desfiinteze si directia din primarie ce se ocupa de acest resort,iar banii economizsiti sa fie repartizati scolilor pentru pregatirea elevilor in domeniul jocurilor de SAH,ce nu necesita mari investitii,insa rezultatele vor fi spectactuloase in folosul intregului oras,atragand tineretul in dezvoltarea inteligentei si descurajand activitati dezonorabile pentru varsta lor.

 • Publicati si cheltuielile,in detaliu!!!Sa vedem si noi cati paraziti papa bani pe langa echipa!

 • E simplu ce luati in calcul, la indemana oricui, dar ce puneti in loc? Aduceti va aminte cum a crescut aceasta echipa de la inceputuri din B, cu un nucleu de tinere locale, in jurul si cu implicarea LPS, cazare, masa si mult handbal. Este adevarat ca nici LPS de la Iuganu incoace n au mai produs nimic, dar poate nu li s a accordant atentia cuvenita, n au fost implicati in marea performanta! Ce altceva oferim celor 400 – 500 de spectatori care vin la fiecare meci? Crasma, ca tot e plain orasul s au biserica. Dar cu emulatia create in jurul acestei echipe, tinerii care vin din ce in ce mai multi, unde vor merge e alegerea lor! Fac precizarea ca nu sunt implicat in nici un fel, doar iubitor si privitor de sport, pensionar, practicant in tinerete, multiple campion judetean de atletism. Revenind la echipa, an de an ne facem campanie cu ce nume aducem la echipa, cu mici exceptii jucatoare expirate de a fara, care in nici un moment n au facut diferenta in jocul echipei. Stoleru si Iuganu, au crescut odata cu echipa, urmariti ardoarea si devotamentul din timpul jocului, cat de necajite sunt ca n au cu cine juca s au intelege jocul. De ce nu ne asumam riscul cu jucatoarea autohtone, tinere gen Tomescu, interi care sa priceapa sa Joace cu extrema s au pivotal? Declaratia Dlui primar nu face deloc bine echipei, imaginii urbei, care va fi preluata in media, pacat de banii cheltuiti, noi oricum avem o eticheta, vezii cazul Busuioceanu, Pera ! Apoi echipa face parte din departamentul CSM al primariei, directie stufoasa cu personality test financiara care trebuie sustinuta. S au dus vremurile cand presedintii HCM face au munca voluntara. O analiza aprofundata de budget pentru o echipa onorabila de mijlocul clasamentului fara tinte fanteziste si cu implicarea oamenilor de handbal poate representative orasul.