Prima paginăActualitate

Primarul Lucian Micu, la Gala AMR, la Ateneul Român

Primarul Lucian Micu, la Gala AMR, la Ateneul Român

Dimensiune text

 

Romanul participă, luni seară, 6 noiembrie, la un nou eveniment menit să aprecieze implicarea administrației publice locale în îmbunătățirea vieții comunității. Primarul Lucian Micu se află la București, unde au loc ședințele de lucru și Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), evenimente care se vor încheia cu o Gală, găzduită la Ateneul Român și la care va fi prezent președintele României.

„Mă aflu în aceste zile la București, unde duminică seară am participat la ședința lunară a Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, iar astăzi are loc Adunarea Generală a aceluiași for consultativ, în prezența conducerii și a mai multor invitați ai Parlamentului și ai Guvernului. La nivelul AMR, s-au stabilit prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară în curs și mă bucur că însuși prim-ministrul Mihai Tudose ne-a oferit garanția faptului că schimbările majore ale legilor se vor face doar după consultarea noastră, a primarilor, cei care cunoaștem cel mai bine realitățile din teritoriu. În această seară, sub patronajul președintelui României, Klaus Iohannis, la Ateneul Român, va avea loc prima ediție a Galei AMR, unde Romanul a aplicat cu exemple de bună practică pe patru domenii de interes – educație, transparență decizională, digitalizare și mediu – și de unde sper să mă întorc cu un premiu care să reconfirme munca bună din administrație și efectele pozitive ale implicării mele și a echipei din Primărie pentru dezvoltarea orașului nostru”, a declarat primarul Lucian Micu.

În 2017, AMR a înaintat Guvernului și Parlamentului României o serie de solicitări prin care a semnalat problemele cu care se confruntă administrația publică locală și a făcut propuneri concrete pentru rezolvarea acestora. Printre proiectele pe care AMR le are pentru această sesiune parlamentară se numără propuneri la Legea parteneriatului public-privat, dar și unele modificări la Codul Administrativ și la Codul Fiscal.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0