Prima paginăRoman

Primarul Leoreanu se întâlnește cu francezi pe malul mării

Dimensiune text

Primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, este plecat, la acest sfârșit de săptămână, la Constanța. Primarul Romanului participă la  Forumul cooperării descentralizate România – Franța, ediția a IV-a.

 

 

Acest eveniment va fi deschis de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Forumul va reuni aproape trei sute de participanți, în principal aleși și reprezentanți ai comunităților locale din Franța și din România.

Cele trei teme principale al Forumului vor fi : dezvoltarea economică (în relație cu atracțiile din fiecare teritoriu și fondurile europene), protecția și valorizarea patrimoniului și coeziunea socială.

La șase ani după ultima ediție organizată la Nantes, în 2007, acest Forum va permite efectuarea unui bilanț în ceea ce privește cooperarea descentralizată bilaterală, inițierea unor noi parteneriate și crearea unor instrumente cu scopul de a găsi soluții comune la provocările din comunitățile franceze și române, într-un context european.

Cu această ocazie, viceprim- ministrul Liviu Dragnea și ambasadorul Franței în România, E.S. Philippe Gustin, vor semna Planul de Acțiune franco-român 2013 în domeniul administrației publice, urbanismului, locuirii, construcției și patrimoniului.

Primarul Laurențiu Leoreanu va participa la mai multe dezbateri, în principal pe tema dezvoltării economice a administrațiilor locale și a atragerii de fonduri europene.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0