Prima paginăActualitate

Primarul Leoreanu, faţă-n faţă cu vicepremierul Vasile Dîncu

Primarul Leoreanu, faţă-n faţă cu vicepremierul Vasile Dîncu

Dimensiune text

 

amr asociatia municipiilor din romania leoreanu dincuLuni, 25 iulie, la Bucureşti a avut loc reuniunea Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), la care a participat şi primarul Laurenţiu Leoreanu. La întâlnire au participat şi Vasile Dîncu, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, precum şi Dragoş Pîslaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Printre dezbaterile care au avut loc s-a numărat şi greva salariaţilor din administraţia publică locală şi necesitatea găsirii unor soluţii asupra salarizării funcţionarilor.

„Am participat la Comitetul Naţional Director al Asociaţiei Municipiilor. Au fost prezenţi vicepremierul Vasile Dîncu şi ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. S-au discutat mai multe aspecte legate şi de salarizarea unitară, a fost o discuţie aici destul de aprinsă, şi în spectrul grevei, şi în sensul că majorarea diferitelor tipuri de salarii pe diferite componente socio-profesionale duce, până la urmă, la crearea unor dezechilibre. Noi credem că ar trebui analizat, creaţi indicatorii de ierarhizare, astfel încât lucrurile să stea – nu că vine azi o categorie şi face grevă şi îi mai dai 10%, mai vine celalalt şi îi dai 25%, celuilalt numai 17% -, până la urmă aceste procente aruncate vor crea şi mai mari dezechilibre în viitor. S-a solicitat acest lucru, cu un accent pe administraţia publică locală. A rămas ca, până în luna septembrie, să se preia toate informaţiile privind statele de funcţii ale primăriilor din ţară, să se vadă exact atât la nivel de volum de lucrători în administraţie, apoi cuantum ca şi cheltuială ce înseamnă ca implicare bugetară”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Un alt subiect important dezbătut, mai ales că la întâlnire a participat şi Vasile Dîncu, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost cel legat de accesarea fondurilor europene şi faptul că se întârzie lansarea ghidurilor: „S-a discutat şi despre Programul Operaţional Regional, s-a ridicat şi aici problema că s-a întârziat mult accesarea de fonduri, că s-au modificat ghiduri, că sunt anumite lucruri pe care le doream să funcţioneze mai de mult şi lucrurile încă nu se află într-o normalitate. Am avut şi aici promisiuni că în lunile august şi septembrie vor începe depunerile şi că vom intra în linie dreaptă, sperăm să se întâmple acest lucru”, a mai adăugat primarul Romanului.

În acelaşi timp, la această întâlnire s-a decis înfiinţarea de oficii teritoriale care să ajute la constituirea mai rapidă a PUG-urilor şi a PUZ-urilor, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv s-a creat un parteneriat între Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice şi Asociaţia Municipiilor din România.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0