Prima paginăRoman

Primarul Leoreanu este nemulțumit de regulile Ministerului de Finanțe

Dimensiune text

Primarul Romanului consideră că modul în care se împart banii din cotele defalcate nu este unul corect. Dacă va fi ales membru în Comitetul Director al Asociației Municipiilor, primarul Leoreanu vrea să propună modificarea criteriilor, pentru ca municipiile să nu fie discriminate.

 

 

Primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, va candida la următoarele alegeri din cadrul Asociației Municipiilor din România (AMR). Primarul Leoreanu vrea să devină membru al Comitetului Director al AMR, dar nu vizează funcția de președinte al asociației, scopul său fiind acela de a face auzite nemulțumirile sale și ale altor primari cu privire la prevederile legislative care influențează activitatea unei administrații locale. Una dintre chestiunile care îl nemulțumesc pe primarul municipiului Roman este formula de calcul pe care o aplică Ministerul de Finanțe atunci când primăriile primesc cote defalcate din TVA și din impozitul pe venit.

„Conform actualei formule de calcul, o pondere mai mare o are suprafața unei unități administrativ-teritoriale, față de numărul de locuitori. Deoarece terenurile unei localități pot fi exploatate de primărie și pot aduce venituri, o mai mare importanță ar trebui acordată numărului locuitorilor din comunitate. Mie nu mi se pare corect ca o comună, cum este Piatra-Șoimului, să primească de la Direcția Generală a Finanțelor publice peste 2.000.000 lei, iar municipiul Roman, sau municipiul Piatra Neamț, până într-un milion de lei, doar pentru că Piatra-Șoimului are terenuri. Eu înțeleg că nu sunt foarte mulți bani, dar cei care sunt să se împartă corect. Vreau să depun o candidatură la AMR pentru a face parte din conducerea asociației, fiindcă sunt lucruri care trebuie schimbate”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Banii care vin la primării de la Direcția Generală a Finanțelor Publice sunt pentru echilibrarea bugetelor locale.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Razvan 8 ani

    US: ROMAN ORAȘ EUROPEAN!