HomeActualitateRoman

Primarul Leoreanu are proiecte pentru al treilea mandat

Laurenţiu Dan Leoreanu vrea să facă administraţie la Primăria Roman până în 2020. Printre proiectele posibilului viitor mandat se numără achiziţionarea fostei fabrici Polirom.

Primarul Laurenţiu Dan Leoreanu a anunţat, luni, că a gândit o parte dintre proiectele şi investiţiile adecvate pentru al treilea mandat la conducerea Primăriei municipiului Roman. Laurenţiu Dan Leoreanu susţine că va propune doar proiecte viabile, pe care să le ducă la îndeplinire în timpul celui de-al treilea mandat – care, conform afirmaţiilor sale, ar urma să fie ultimul – pe care îl vrea ca şef al administraţiei locale.

„Eu, deja, mă gândeam la nişte lucruri care s-ar putea întâmpla în mandatul al treilea. Unele dintre proiecte au rezultat în urma discuţiilor cu cetăţenii, cum ar fi să extindem Sala Sporturilor cu o aripă, să facem încă o tribună, opusă celei actuale. Un alt proiect ar fi să cumpărăm terenurile de la staţia de captare de la Pildeşti, nu am renunţat la idee. Dacă nu se va definitiva până atunci situaţia platformei chimice Polirom, un alt obiectiv ar fi ca Primăria să achiziţioneze această platformă chimică, unde va fi posibilă dezvoltarea unui parc industrial. Este o suprafaţă de 12 hectare, cu utilităţi. Eu gândesc că trebuie să privim lucrurile spre viitor, nu numai a gândi spre generaţia mea, ci şi spre cele viitoare. Romanul nu prea mai are unde să se extindă: Moldova şi Siretul sunt limite naturale, în partea de nord este Cordunul, deci municipiul este limitat ca dezvoltare teritorială, în următorii 15 – 30 ani. Astfel, ar fi oportun ca aceste imobile să fie achiziţionate, ţinând cont de poziţia geostrategică pe care o are municipiul Roman şi pentru că eu sunt convins că Romanul va avea o poziţie din ce în ce în ce mai privilegiată ca pol de dezvoltare în zonă”, a afirmat primarul Leoreanu.

leoreanuUn alt proiect ar fi ca, după perioada de postmonitorizare a microhidrocentralei de pe râul Moldova, în zonă să fie amenajat un lac de acumulare. Acesta ar putea fi, însă, primul proiect al următorului primar. Un om pe care Laurenţiu Dan Leoreanu susţine că deja îl pregăteşte pentru această funcţie.

În ceea ce priveşte viitorul politic al actualului primar, acesta nu mai vrea să audă de politică. „Eu politică voi mai face numai de dragul oraşului, ca să pot să-l administrez. Politica este un lucru care m-a descurajat foarte mult şi care nu se face cu o anumită onestitate. De aceea, eu am respins propunerile care mi s-au făcut de la nivel naţional, de a ocupa funcţii politice. Voi mai face politică doar pentru a putea face administraţie împreună cu o echipă. Eu pot să fac administraţie şi politică singur, candidând independent. Dar nu voi mai avea o echipă; ori eu, întotdeauna, am lucrat în echipă şi mi se pare corect să promovez, pentru ultima dată, o echipă politică”, a adăugat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul Romanului nu se teme de concurenţa de la alegerile de anul viitor şi are încredere în ceea ce-i arată sondajele. Conform ultimelor măsurători, gradul de încredere al romaşcanilor în edilul lor ar fi de aproximativ 65%.

Comentarii

WORDPRESS: 0