Primarul Leonard Achiriloaei îi îndeamnă pe romașcani să doneze sânge

HomeSanatate

Primarul Leonard Achiriloaei îi îndeamnă pe romașcani să doneze sânge

În săptămâna în care este marcată Ziua mondială a donatorului de sânge, primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, a donat sânge, menționând că vine în sprijinul unei asistente medicale a Spitalului Municipal de Urgență Roman.

„Indiferent de zi, putem contribui la salvarea unei vieți! Astăzi, am ales să sprijin un caz umanitar, donând sânge pentru asistenta medicală din cadrul secției Cardiologie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, care în aceste momente trece printr-o situație dificilă. Donarea este o procedură sigură și ușoară, la care putem recurge având grijă unii de alții. Vă îndemn, pe cât mai mulți dintre dumneavoastră, ca într-o dimineață să ajungeți la centrul de donare din Policlinică și să salvați o viață!”, a transmis primarul Leonard Achiriloaei.

Acesta a precizat că Primăria Roman va organiza și în acest an, pe toată durata lunii august, campania de donare de sânge „Romașcanii salvează vieți”, în cadrul căreia pentru fiecare donator vor fi prevăzute, pe lângă tichetele de masă și o zi de concediu plătită – disponibile și acum, carduri de acces în ștrand.

Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an în 14 iunie. Și în acest an, cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel la oamenii din întreaga lume să doneze sânge într-un gest de solidaritate. Cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 – 60 de ani, greutate peste 50 de kilograme, puls regulat de 60 -100 bătăi/ minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenții chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni – hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine. Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.

Donatorii de sânge se pot adresa Punctul de recoltare de sânge din Roman din cadrul Policlinicii, de pe strada Tineretului nr. 28, etaj 2, telefon 0333.111.135. Programul pentru donare este de luni până vineri, între orele 7.00 – 11.00.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0