Prima paginăActualitateRoman

Primarul Laurențiu Leoreanu, în şedință la Palatul Victoria

Dimensiune text

Săptămâna trecută, primarul Laurenţiu Leoreanu a discutat, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Guvernului cu privire la modul de demarare a finanţărilor pentru proiectele europene pe care administraţia vrea să le lanseze. O prioritate o reprezintă reabilitarea şi modernizarea unor clădiri monument, cum sunt Casa Celibidache sau Casa Manolescu Strunga.

Toate aceste proiecte vor fi depuse în vederea accesării de fonduri europene. Primarul Laurenţiu Leoreanu spune că există preocupare din partea actualului Guvern pentru deblocarea ghidurilor de finanţare. „Vineri au venit studiile de fezabilitate pentru clădirea Primăriei, pentru Casa Celibidache şi Casa Manolescu Strunga. Suntem în faza finală, când avem inclusiv avizele. Mai aşteptăm doar ghidurile pentru accesarea fondurilor europene. Cred că, în luna martie, situaţia va intra pe un parcurs bun”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Edilul spune că a discutat, la Palatul Victoria, cu vicepremierul Vasile Dâncu şi cu ministrul Fondurilor Europene, în cadrul unei întâlniri de la nivelul Asociaţiei Municipiilor din România: „Asociaţia Municipiilor din România – care reprezintă 103 municipii, plus cele şase sectoare ale Bucureştiului – a format o delegaţie din trei persoane din conducerea Comitetului Naţional Director, din delegaţie făcând şi eu parte. Concluziile discuţiilor au fost că se doreşte ca, din luna martie, să fie aduse ghidurile în activitate, să devină lucrative, ceea ce înseamnă că putem depune aceste prime proiecte. Cred eu că am reuşit să avem nişte discuţii constructive la nivel de Guvern”.

Printre proiectele gândite de autorităţile locale se numără şi cel legat de reabilitarea cinematografului Unirea, unde ar putea fi realizat un centru expoziţional.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0