Prima paginăSocial

Primarul din Piatra Neamț a intrat în auto-izolare la domiciliu

Primarul din Piatra Neamț a intrat în auto-izolare la domiciliu

Dimensiune text

 

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a intrat de marți, 17 martie, în auto-izolare la domiciliu, împreună cu soția, după confirmarea ultimelor două cazuri de infectare cu COVID-19 din județul Neamț. Cele două cazuri au avut legătură cu un festival de dans organizat la începutul acestei luni, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, unde primarul Chitic a fost prezent din partea municipalității pietrene.

Anunțul deciziei de a intra în auto-izolare a fost făcut de primarul Chitic pe pagina sa de facebook, iar informația a fost confirmată de reprezentanții Prefecturii Neamț și ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Primarul Chitic se află acum în așteptarea rezultatelor testării, iar ancheta epidemiologică se află în desfășurare.

„Deoarece am fost informat că cei doi organizatori ai Concursului de Dans Sportiv, desfășurat în perioada 29 februarie – 1 martie la Sala Polivalentă au fost confirmați pozitiv în urma testului pentru coronavirus, iar eu împreună cu soția mea am fost invitați și am participat la acel eveniment, din respect pentru toți cei cu care aș putea intra în contact, am decis ca de astăzi să mă autoizolez la domiciliu. Am discutat și cu DSP atunci când am luat această decizie preventivă și voi face testul pentru a vedea dacă este totul în regulă. Mă simt bine, nu am nici eu și nici membrii familiei nici cel mai mic simptom de infectare cu Covid-19, dar consider că este corect să procedez așa pentru a-i proteja pe cei cu care, prin natura funcției, aș intra în contact.

Imediat ce voi avea rezultatul testului îl voi comunica și voi respecta, ca orice cetățean responsabil, toate regulile de protecție stabilite în acest caz.

Nu pot reproșa nimic organizatorilor evenimentului, au realizat acest concurs cu intenții bune, într-o perioadă în care fenomenul coronavirus nu luase amploare, nu existau nicăieri în țara restricții iar la nivel național au fost numeroase evenimente în acel weekend cu mii de spectatori. Le sunt aproape în această perioadă grea și le doresc însănătoșire grabnică.

Voi sprijini, chiar și de la domiciliu, DSP pentru a-și desfășura activitățile specifice în legătură cu acest subiect, astfel încât toți participanții la eveniment, care au intrat în contact cu persoanele confirmate acum pozitiv, să poată fi testate și să se simtă în siguranță. Voi coordona, prin telefon și mijloacele online, activitatea primăriei în această perioada, cu prioritate pentru măsurile de prevenire a infectării populației din Piatra Neamț cu coronavirus.

Să fim calmi, să avem un comportament rațional și să respectam cu toții în această perioadă regulile și măsurile stabilite pentru autoprotecție, împotriva infectării. Va fi bine! Multă sănătate tuturor!”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0