HomeNeamt

Primarul comunei Horia este acuzat de cumnată de agresiune

Cumnata primarului susține că a fost bătută de familia primarului Vasile Baciu (foto stînga), din cauza unei moșteniri. Victima necesită minim șapte zile de spitalizare pentru vindecarea leziunilor. Primarul Vasile Baciu susține că acuzațiile cumnatei sale sînt, de fapt, minciuni.

 

 

Primarul comunei Horia, Vasile Baciu, este acuzat că, împreună cu familia sa, ar fi agresat o rudă, după o discuție pe tema unei moșteniri. Scandalul ar fi avut loc – conform spuselor victimei, Lenuța Boeriu – sîmbătă, 27 octombrie, în curtea casei primarului.
Cumnata edilului din Horia susține că a fost bruscată de primar și bătută de fiul, soacra și soția acestuia. Marți, victimei i-a fost eliberat și un certificat medico-legal (foto dreapta), semnat de medicul primar legist Radu Maxim, care arată că leziunile cauzate se pot vindeca după minim șapte zile de îngrijiri medicale.

Sîmbătă, 27 octombrie, am mers împreună cu soțul meu la domiciliul socrilor mei, în Cotu Vameș, pentru a-l supraveghea pe socrul meu, care își trăiește ultimele zile. Socrul este în îngrijirea cumnatului meu, primarul Vasile Baciu. Bătrînul ne-a povestit, mie și soțului, că Vasile Baciu i-a cerut să semneze un act de vînzare-cumpărare prin care casa socrilor trece în proprietatea familiei primarului. Acea casă fusese promisă de socrul meu, cu limbă de moarte, mie și soțului. Cînd am cerut explicații soacrei, ea i-a chemat pe cumnați – soții Baciu, care, împreună cu fiul lor, în vîrstă de 30 de ani, m-au agresat. M-au prins de cap, m-au tras afară în curte și au sărit la bătaie. Soțul nu a putut să mă apere, fiind imobilizat de cumnatul meu, primarul Vasile Baciu. Apoi, primarul m-a bruscat, m-a izbit de perete, iar soția lui, soacra și fiul m-au lovit de mai multe ori. Cînd am scăpat din mîinile lor, am sunat la 112, dar mașina Poliției Horia nu a mai venit la fața locului. Agentul de poliție Ivănescu, de la postul de poliție din Horia, mi-a spus că nu are mașină, auzind că este vorba despre primarul comunei. L-am sunat pe fiul meu care, împreună cu o nepoată, a venit și m-a scos din mîna agresorilor. Am mers la medicul legist și am primit certificatul medico-legal care atestă agresiunea și faptul că sînt necesare șapte-opt zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor. Cum e posibil ca edilul unei comune – care ar trebui să dea exemplu locuitorilor – să facă astfel de fapte, mai ales împotriva unui membru al familiei?„, a spus Lenuța Boeriu, cumnata primarului Vasile Baciu.

Conform certificatului medico-legal emis de medicul primar legist Radu Maxim, victima a fost lovită în diverse zone ale corpului, prezentînd echimoze numeroase, și  acuza dureri toracice la inspirație, amețeli, dificultate la deglutiție. Femeia a fost examinată inițial pe 28 octombrie, la Centrul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Roman, prezentînd un traumatism cranio-cerebral acut și contuzie toraco-abdominală. „Victima prezintă contuzie a gîtului, membrelor și contuzie toraco-abdominală, produse posibil prin loviri active repetate cu mijloace contondente. Leziunile necesită șapte-opt zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, și pot data din 27 octombrie 2012„, se specifică în certificatul medico-legal.

Contactat de redactorii „Ziarului de Roman”, primarul comunei Horia, Vasile Baciu, a susținut că acuzațiile ce îi sînt aduse lui și familiei sale sînt minciuni. „Nu s-a întîmplat nimic sîmbătă. Nu am bruscat pe nimeni, nici eu, nici rudele mele. Nici măcar nu ne-am întîlnit cu cumnata mea în acea zi„, a spus Vasile Baciu.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț confirmă faptul că Lenuța Boeriu a sunat la numărul unic de urgență112, sîmbătă, în jurul orei 23.00. „Prin apelul la 112 se reclama un scandal la casa primarului din comuna Horia. Cînd agentul de poliție a ajuns la fața locului, nu a mai găsit nimic. Doamna în cauză trebuie să depună plîngere pentru ca noi să putem continua cercetările în acest caz„, a afirmat subcomisarul Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al IPJ Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0