Primarul a verificat stadiul lucrărilor desfășurate în municipiu

HomeActualitate

Primarul a verificat stadiul lucrărilor desfășurate în municipiu

 

Primăria municipiului Roman le aduce la cunoștință cetățenilor faptul că, în această perioadă, în oraș se desfășoară mai multe lucrări de investiții la obiective importante pentru comunitate. Chiar dacă unele dintre lucrări au fost întârziate de birocrație sau de necesitatea de a lua în calcul evitarea unor eventuale probleme ulterioare, cele mai multe dintre investiții vor fi încheiate până la finele lunii septembrie, precizează un comunicat de presă al municipalității.

Primarul Lucian Micu s-a aflat în teren marți, 29 august, la mai multe șantiere, pentru a discuta cu constructorii și pentru a observa ceea ce mai trebuie făcut. „Periodic, mi-am propus să merg la obiectivele de investiții, pentru a vedea fiecare constructor cât de serios este când vine vorba de contractele pe care le achită Primăria. Există obiective la care «nu se vede» o evoluție, cum s-a întâmplat la sensul giratoriu Poarta Nord, dar asta nu înseamnă că nu s-a lucrat. La această investiție, am luat în calcul rețeaua subterană de alimentare cu apă a municipiului și am realizat noile legături pentru agenții economici din zonă. Practic, de acum se va începe bordurarea și asfaltarea benzilor care deja au fost lărgite, pentru ca în cel mai scurt timp sensul să devină funcțional, chiar dacă se va mai lucra la amenajarea zonei centrale, însă lucrările nu vor împiedica traficul. Pe strada Eternității se lucrează în ritm bun, bordurarea este încheiată și se va începe montarea pavelelor pe trotuare, în paralel cu asfaltarea carosabilului. Și în Pietonal s-au reluat lucrările, cantitatea de granit necesară pavării ultimului tronson fiind livrată către constructor. Și în cartierul Petru Rareș se lucrează în ritm bun la extinderea canalizării menajere și a celei de preluare a apelor pluviale, o problemă pentru care anul acesta am găsit rezolvare. Cât vremea ne va permite, vom continua reparațiile cu covor asfaltic pe străzi, precum și în amenajarea de parcări rezidențiale”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pe lângă aceste investiții mari, se efectuează plombări pe Strada Nouă, unde în cursul zilei de marți echipele Rossal au intervenit pentru a ajuta la curățarea carosabilului. În capătul străzii Dumbrava Roșie, iar în spatele blocurilor 37-39 de pe Roman Mușat vor fi amenajate două parcări, în aproximativ două săptămâni urmând să fie și date în folosință cetățenilor.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0