Prima paginăActualitateNeamt

Primăriile, datoare către ApaServ

Dimensiune text

Mai multe primării din judeţ au datorii de sute de mii de lei către compania judeţeană ApaServ. Banii reprezintă suma cu care fiecare administraţie locală, care a beneficiat de lucrări în cadrul Masterplanului 1, ar fi trebuit să contribuie ca parte de cofinanţare.

Fiecare sumă în parte a fost calculată în funcţie de nivelul investiţiilor derulate în localitatea respectivă, dar şi de alţi parametri. Nu toţi reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale au înţeles, însă, că acei bani chiar vor trebui daţi companiei, aşa cum s-a stabilit, prin acte, la începutul derulării proiectului. Cea mai mare datorie o are oraşul Roznov.

„Cota Roznovului de cofinaţare este, în total, de aproximativ 1.400.000 de lei, iar datoria este de 1.100.126 de lei. Este cea mai mare datorie şi nu avem cu cine discuta acolo, nu găsim înţelegere. Romanul are o datorie de 531.803 lei, Tîrgu Neamţ – 386.250 de lei, Bicaz – 236.384 de lei, iar Săvineşti – 53.247 de lei. Mai este Consiliul Judeţean Neamţ, cu 27.948 de lei, dar acolo am găsit înţelegere, iar suma aceasta provine din cofinanţarea pe echipamentele achiziţionate cu banii economisiţi pe MasterPlan. La Consiliul Judeţean chiar nu sunt probleme. De asemenea, la Roman sunt discuţii constructive. Din 1.700.000 de lei s-au plătit până acum în jur de 1.200.000 de lei şi domnul primar Leoreanu a spus că diferenţa ne va fi dată în următoarele cinci luni”, a afirmat Cătălin Dughir, managerul general al ApaServ SA.

În cazul în care partea de cofinanţare nu se va plăti de bunăvoie, se va apela la instanţă pentru recuperarea sumelor. „Însă această soluţie nu ajută compania, fiindcă ApaServ are nevoie de cei 2.300.000 de lei pentru a nu se dezechilibra financiar”, a adăugat Cătălin Dughir.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0