HomeActualitateRoman

Primarii din zona Romanului susţin descentralizarea

Ministrul Dragnea a lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind descentralizarea instituţiilor.

Cei 25 de primari din zona Romanului care fac parte din asociaţia „Roman-Metropolitan” s-au întâlnit, miercuri, la Primăria Roman, pentru a discuta problemele specifice asociaţiei. Gazda întâlnirii, primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, i-a invitat la Festivalul Toamnei care va avea loc în perioada 5-6 octombrie, la Roman. Cei prezenţi au încercat să găsească soluţii concrete pentru a rezolva problemele cu care se confruntă administraţiile locale. Una dintre soluţii ar putea fi proiectul de descentralizare propus de ministrul Liviu Dragnea, care ar da posibilitatea primăriilor să aibă pârghiile necesare pentru a utiliza mai eficient bugetele locale.metropolitan2

„Au fost probleme specifice administraţiilor locale şi am discutat despre posibilităţile de atrage fonduri şi investitori. În momentul de faţă, proiectul de descentralizare al ministrului Dragnea mi se pare o idee bună, prin trecerea unor servicii, cum ar fi cele de poliţie rutieră şi locală, în subordinea consiliilor locale. Un astfel de exemplu este microhidrocentrala, pentru construcţia căreia ne-am zbătut să obţinem avize de la instituţii centrale. Primarul este un fel de moaşă comunală. I se trasează tot felul de sarcini, dar nu are pârghiile necesare pentru a acţiona. Credem că această descentralizare ar putea rezolva o parte din problemele cu care se confruntă administraţiile locale”, a apreciat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Asociaţia „Roman-Metropolitan” a luat fiinţă în 2009 şi este formată din 25 de comune din zona Romanului, împreună cu Primăria municipiului Roman. Scopul asociaţiei este atragerea de investiţii şi fonduri structurale în zonă.

Comentarii

WORDPRESS: 0